Προβολές της ταινίας “ΔΙΑΚΟΣ” της Μητρόπολης Κίτρους στις Η.Π.Α.- Επιτυχημένες προβολές “ειδικού σκοπού”

Στο Αρχιεπισκοπικό Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Αστόριας στην Ν. Υόρκη – Δ / ντής του ο ευγενής κ. Αλέξανδρος Αμμοχωστιανός – προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Αμερική ο ΔΙΑΚΟΣ, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου.

Πολλοί από τους χαρακτηριστικά φιλόξενους ομογενείς μας – εν οις και το Προεδρείο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ· ο Ύπατος Πρόεδρος κ. Πάνος Πολιτίδης, ο Ύπατος Αντιπρόεδρος κ. Ιορδάνης Αλεξιάδης και το μέλος κ. Ελένη Χαντζή, η και Πρόεδρος του Συλλόγου Δραμινών & Γραμματέας του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών – παρέστησαν στην προβολή και εξέφρασαν την συγκίνηση και τον ενθουσιασμό τους για την αναζωπύρωση – λίαν απαραίτητη και στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό! – της φιλοπατρίας, που επιτυγχάνεται και με την εν λόγω ταινία. Τα σχόλια δε για το επίπεδο του έργου, και από ειδικούς ακόμη, υπερθετικά!…

Στην Βοστώνη έγιναν δύο προβολές, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, στο φιλόξενο Μαλλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο – το δευθυνόμενο από τις κ.κ. Μαρκέλλα Πατίστα και Χρυσούλα Κουρκουντή – τις οποίες παρακολούθησαν, μεταξύ των άλλων, αρκετοί συμπατριώτες μας Πιεριείς, που καμάρωσαν αυτήν την δραστηριότητα της Τοπικής Εκκλησίας της ιδιαίτερης Πατρίδας τους!

Οι προβολές στην Αμερική συνεχίζονται στο Σικάγο, στον Κινηματογράφο “Pickwick Theatre Park Ridge” από τις 10 μέχρι τις 16 Νοεμβρίου 2023. Για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα των προβολών: https://www.pickwicktheatre.com/movie/diakos-the-hero-martyr

 

 

 

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ «ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ».

Δύο προβολές «ειδικού σκοπού» του ΔΙΑΚΟΥ πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στις 13 & 16 Οκτωβρίου τ.έ. στην Ιερισσό Χαλκιδικής και στην Λάρισα αντιστοίχως.

Πιο συγκεκριμένα· η προβολή στην Ιερισσό έγινε στα πλαίσια της 7ης Πανελλήνιας Σύναξης της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ (Ε.ΡΩ.), και την παρακολούθησαν εκατοντάδες μέλη της Ε.ΡΩ.

Η προβολή στην Λάρισα πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Κέντρου αποκατάστασης ANIMUS, ενώπιον του Αντιπροέδρου του Ομίλου Ιατρού κ. Ιωάννου Νταβέλη, του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Βασιλείου Τάσιου – Εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου – του Προέδρου του Συνδέσμου Γραμμάτων & Τεχνών κ. Ντίνου Κοκκίνου, του τενόρου κ. Ευαγγέλου Γιαμμούρη, του ποιητού, ιατρού παθολόγου κ. Κώστα Λάνταβου, του πρώην Προέδρου ΕΟΜΕΚ & πρώην Δ / κτού Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Γεωργίου Σουφλιά, ιατρών, νοσηλευτών και νοσηλευομένων.
Ο κ. Αντιπρόεδρος επέδωσε στον παριστάμενο σκηνοθέτη της ταινίας τιμητική πλακέτα για τον πρωταγωνιστή της κ. Νεκτάριο Τσοράκη.

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....