Ψηφιακή περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία

Την ευκαιρία να περιηγηθούν στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα και τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων, θα έχουν οι χρήστες του διαδικτύου μέσα από την ψηφιακή δράση «Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Πρόκειται για μία δράση με κύριο χαρακτηριστικό την ιστορική ακρίβεια, την τεκμηρίωση και τις εντυπωσιακές τρισδιάστατες εικόνες, και βασικό στόχο την υποστήριξη και την ανάπτυξη εφαρμογών Εικονικής Επαυξημένης-Εκτεταμένης Πραγματικότητας, στο πλαίσιο του προγράμματος «XRCosmos».

Σαράντα οχτώ σημεία της Αρχαίας Ολυμπίας περιλαμβάνονται στην ψηφιακή αυτή πρωτοβουλία, με τους χρήστες του διαδικτύου να αντλούν πολύτιμες πληροφορίες για περισσότερα από 75 αξιοθέατα. Μεταξύ άλλων, μέσα από το εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό εργαλείο μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Παλαίστρα, χώρο στον οποίο προπονούνταν οι παλαιστές και οι άλτες, το Βουλευτήριο όπου αθλητές και κριτές έδιναν όρκο ότι θα τηρούσαν τους κανόνες των Αγώνων, και το Στάδιο στο οποίο τελούνταν τα περισσότερα αγωνίσματα.

Βασική κατεύθυνση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού είναι η σύνδεση της ιστορίας και του πολιτισμού της χώρας με την τεχνολογία και τις καινοτόμες δράσεις μέσα από προηγμένες τεχνολογικές υποδομές και κινήσεις εξωστρέφειας. Μάλιστα, την εφετινή χρονιά συμπληρώνονται 24 χρόνια από την ίδρυση του «Ελληνικού Κόσμου», ενός κέντρου πολιτισμού που μέχρι και σήμερα έχει υποδεχθεί περισσότερους από 4 εκατομμύρια επισκέπτες, τους οποίους έχει φέρει σε επαφή με 100 ερευνητικές και ψηφιακές δράσεις και με 400 εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η «Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία» πραγματοποιείται μέσα από τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://olympia3d.ime.gr .

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....