“20 Χρόνια με την αύρα του Ευρίπου” -20 χρόνια Αρχιερατείας του Μητροπολίτη Χαλκίδος

Την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του επετειακού τόμου «20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ», ο οποίος εκδόθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος επ’ ευκαιρία συμπληρώσεως εικοσαετούς αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

 

Ο εκδοθείς τόμος περιέχει κείμενα και απομαγνητοφωνημένες ομιλίες του Σεβασμιωτάτου και το προλογίζει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου.

 

Την εκδήλωση άνοιξε με την ανάγνωση του προλόγου του τόμου ο παρουσιαστής της εκδηλώσεως κ. Μιχαήλ Άνθης-Ηθοποιός. Την παρουσίαση του τόμου έκαναν με θαυμάσιες ομιλίες τους ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και η κ. Αναστασία-Μαρία Πρωτογήρου-Εφέτης Δ.Δ., αμφότεροι πνευματικά τέκνα του Σεβασμιωτάτου, ενώ ενδιάμεσα ο κ. Άνθης διάβασε επιλεγμένα αποσπάσματα του τόμου.

 

Ο Χορός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος «Ιερεύς Παύλος ο Σκοπελίτης», υπό τη διεύθυνση του Διευθυντού της Σχολής και Λαμπαδαρίου του φιλοξενούντος την εκδήλωση Ιερού Ναού, κ. Δήμου Τσίμπου, απέδωσε ύμνους από τις ιερές Ακολουθίες του Ιερού Χρυσοστόμου και της Εορτής των Χριστουγέννων.

 

Μεταξύ των προσελθόντων και τιμησάντων με την παρουσία τους τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη τους κ. Χρυσόστομο ήταν η τ. Πρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Βασιλική Θάνου, ο τ. Υπουργός κ. Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος, ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο τ. Βουλευτής και Μεγάλος Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως κ. Άγγελος Πνευματικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων κ. Δήμητρα Σακελαράκη, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Υποστράτηγος Δημήτριος Κωσταρέλος, ο Λιμενάρχης Χαλκίδος Αντιπλοίαρχος κ. Κωνσταντίνος Φλουρής, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ευβοίας κ. Δημήτριος Γκίκας, ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Ευβοίας κ. Κωνσταντίνος Λάππας, ο Διευθυντής του Σωφρονιστικού Καταστήματος Χαλκίδος κ. Σπυρίδων Αθανασίου, οι τ. Δήμαρχοι Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης και κ. Χαράλαμπος Μανιάτης-Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΝΕ, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδος και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων του τόπου.

 

Εμφανώς συγκινημένος, ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την εκδήλωση και αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους διοργανωτές της, συγκίνησε όλους τους παρισταμένους, διότι, εξομολογούμενος δημοσίως, κατέθεσε την μεγάλη του αγάπη για το θείο Κήρυγμα, την οποία του εμφύτευσε ο μακαριστός προκάτοχός του Μητροπολίτης π. Χαλκίδος Χρυσόστομος Α΄ (Βέργης).

 

Ολόκληρη την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=YVkltcFIWQ0

 

Η κεντρική διάθεση του Βιβλίου γίνεται από το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «Το Αρχονταρίκι των βιβλιοφίλων».

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Αβάντων 32, 341 32 Χαλκίδα

τηλ.: 2221079217

e-mail: bibimc@otenet.gr

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022195988833

 

Λεπτομέρειες του Βιβλίου:

ISBN: 978-960-99957-1-9

Εκδότης: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Χρονολογία Έκδοσης: Απρίλιος 2021

Αριθμός σελίδων: 336

Διαστάσεις: 25×17

Τιμή λιανικής: 13 ευρώ (σε βιβλιοπωλεία γίνεται έκπτωση 30%).

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....