” Χριστούγεννα στην Καβάλα”

Οι μπάντες του ωδείου “Νεάπολις”, ενορχηστρωμένες από τον Ευριπίδη Ταρασίδη, ξεσήκωσαν τους θεατές που βρέθηκαν στον πεζόδρομο της Παύλου Μελά το μεσημέρι της Κυριακής!
 Οι σπουδαστές του ωδείου, παρουσίασαν γνωστές ροκ μελωδίες και τραγούδια που άφησαν εποχή!
—————————-
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Λάσκαρης Τσούτσας
πηγή ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Η ποντιακή λύρα και το νταούλι είχαν τον πρώτο λόγο στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Μνήμες και Γεύσεις του Πόντου» από την Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας!
 Το παραδοσιακό ποντιακό γλέντι στην πλατεία Ελευθερίας, με τραγούδια και χορούς από τα τμήματα της Λέσχης Ποντίων Ν. Καβάλας και τα Ποντιακά κάλαντα, συγκέντρωσε τα βλέμματα των πολιτών που βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας!
Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν πλούσια εορταστικά εδέσματα της ποντιακής κουζίνας!
Η χορωδία και το χορευτικό τμήμα ενηλίκων της Θρακικής Εστίας Νομού Καβάλας, δημιούργησαν το μεσημέρι της Κυριακής (18/12) την κατάλληλη ατμόσφαιρα στον πεζόδρομο της Κωστή Παλαμά και οι Καβαλιώτες χόρεψαν για αρκετή ώρα διάφορους παραδοσιακούς σκοπούς και γεύτηκαν τα γλυκίσματα που παρασκεύασαν τα μέλη του Συλλόγου.
 Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Θρακικής Εστίας Νομού Καβάλας, είχε πολύ κέφι και άφησε για μία ακόμη φορά τις καλύτερες εντυπώσεις!
Άκρως εντυπωσιακό ήταν το αποτέλεσμα της προσπάθειας που έκαναν Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, για βάλουν τους πολίτες της περιοχής στο κλίμα των Χριστουγέννων!
 Στο πλευρό τους στάθηκαν εκπρόσωποι φορέων, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κρηνίδων και πολλοί εθελοντές, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να διασκεδάσουν τα μικρά παιδιά και να θυμηθούν τα Χριστούγεννα άλλων εποχών οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι των Κρηνίδων.
 Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα με τα δώρα που μοίρασε ο Άη Βασίλης και την προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων!
Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπουπόλεως Καλαμίτσας «Η Αγία Ειρήνη», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου, διοργάνωσαν το απόγευμα της Κυριακής μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης!
Οι εκδηλώσεις με τον τίτλο «Φέρε το στολίδι σου», είχαν ιδιαίτερο χρώμα, ρυθμό, πολλές εκπλήξεις και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων παιδιών!
Όμορφες χριστουγεννιάτικες ιστορίες και διάφορες δράσεις εναρμονισμένες με το πνεύμα των ημερών, παρουσίασε το απόγευμα της Κυριακής ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλεώνα, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας!
Η αναπαράσταση της γέννησης του Θεανθρώπου, στο Καπνομάγαζο του Αμυγδαλεώνα, υπό την καθοδήγηση του Αντώνη Βαγενά και τη συμμετοχή ερασιτεχνών ηθοποιών, απέσπασε το δυνατό χειροκρότημα των θεατών!
Περισσότερα από διακόσια παιδιά βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου στην πλατεία του Ζυγού, για να παρακολουθήσουν τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της τοπικής Κοινότητας, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Ζυγού και του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμνιάς!
 Τα παιδιά απόλαυσαν τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κρηνίδων, τα εντυπωσιακά κόλπα των ξυλοπόδαρων και των ταχυδακτυλουργών και τα εορταστικά εδέσματα των συλλογών!
 Στο τέλος της εκδήλωσης, την οποία παρουσίασαν οι Μιχάλης Μερκουρόπουλος και Παναγιώτης Ανθόπουλος, μοιράστηκαν δώρα από τον Άη Βασίλη!

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....