“Δεν κλείνουν τα σχολεία”, ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση.

Από τη στιγμή που έκαναν την εμφάνισή τους οι πληροφορίες για ενδεχόμενο κλείσιμο σχολείων στο διαδίκτυο, η κυβέρνηση σπέυδει να προλάβει την ανησυχία των γονέων . Το ξεκαθάρισε και πριν από λίγο ο Θάνος Πλεύρης , ο υπουργός υγείας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ .

 

Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ δήλωσε ότι κανένα τέτοιου είδους σενάριο δεν συζητιέται στο Υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα, η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή στο ερώτημα του alfavita.gr «Το επόμενο χρονικό διάστημα η θερμοκρασία πέφτει και τα παράθυρα στα σχολεία κλείνουν. Δεν φοβάστε μήπως σε υπερφορτωμένα με μαθητές τμήματα (περίπου 90.000 μαθητές βρίσκονται σε +25άρια τμήματα) έχουμε απογείωση κρουσμάτων; Σκοπεύετε να αναθεωρήσετε το 50%+1 στα κλεισίματα τμημάτων δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους γονείς;»

Η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή απάντησε τα παρακάτω: «Ας μιλήσουμε με αριθμούς και δεδομένα: ως προς τα τμήματα γενικής παιδείας στις δημόσιες σχολικές μονάδες, μόνο ένα ποσοστό 4,53% έχει πάνω από 25 μαθητές/μαθήτριες ανά τμήμα. Ενώ αυτή τη στιγμή, έχουμε 8 μόνο κλειστά τμήματα λόγω κορονοϊού σε πάνω από 80.000 τμήματα σχολείων σε όλη την Ελλάδα. Ακολουθούμε την διεθνή τάση και πρακτική για ιδιαίτερα αυξημένο έλεγχο. Επενδύουμε στη διενέργεια πολλών τεστ, ως τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο για να ανιχνεύσουμε, να απομονώσουμε και, ως εκ τούτου, να περιορίσουμε τη μαζική διασπορά του κορωνοϊού».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....