“Πυρετώδεις” προετοιμασίες για την Ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης το Σάββατο

Τη νενομισμένη διαβεβαίωση, όπως ορίζει ο καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας της Κρήτης, έδωσε την Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου, ενώπιον της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος.

Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Ευγένιος μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου και Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομο Ξενάκη, από τον Πρωτοπρεσβύτερο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης, π. Νικόλαο Νικηφόρο, και από τον Νομικό Σύμβουλο της Εκκλησίας της Κρήτης, κ. Δ. Μηλαθιανάκη.

Παρέστη, επίσης, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, κ. Νίκη Κεραμέως.

Μετά την τελετή διαβεβαίωσης, ακολουθεί η έκδοση και δημοσίευση σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης του Προεδρικού Διατάγματος για τον ορισμό του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Ευγενίου ως Αρχιεπισκόπου Κρήτης, ενώ η τελετή της ενθρονίσεώς του είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....