Ρεκόρ εγγραφών σε Ελληνικό σχολείο της Δυτικής Αυστραλίας

Περισσότεροι μαθητές στο Ελληνορθόδοξο Σχολείο του Αγίου Ανδρέα. Ο αριθμός των παιδιών έφθασε για πρώτη φορά στα ιστορικά του σχολείου τους 680, μια αύξηση 152 μαθητών από το 2021.

 

Η σημαντική αυτή αύξηση φυσιολογικά δημιούργησε προβλήματα χώρου και έτσι άρχισαν τα σχέδια για δημιουργία περισσοτέρων τάξεων.

Για να ικανοποιηθούν οι προσωρινές ανάγκες το σχολείο απέκτησε 5 λυόμενες τάξεις.

Παράλληλα έγιναν και αλλαγές προσωπικού. Ο προσωρινός Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, κ. Παύλος Αφκος, παραιτήθηκε, και αναπληρώθηκε από τη γνωστή στην πολιτεία και ομογένεια κ. Ελένη Ευαγγελινού.

Πρόκειται για την γνωστή πολιτικό που διετέλεσε βουλευτής την περίοδο 2013-2017 και επίσης ήταν και από τις ιδρυτικές δασκάλες του σχολείου όταν άρχισε το 1991 με 8 μαθητές.

Συντονιστής των Ελληνικών με σύμβαση 3 χρόνων έγινε ο γνωστός εκπαιδευτικός κ. Σάββας Παπασάββας.

Ο κ. Παπασάββας θα είναι παράλληλα και διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών που λειτουργεί Σαββατιανό σχολείο το Σάββατο το πρωί στο χώρο του σχολείου του Αγίου Ανδρέα.

Παράλληλα και είναι και ο διευθυντής του απογευματινού Σαββατιανού σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας που λειτουργεί σε αίθουσες του Κοινοτικού κέντρου δίπλα στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου έγινε πρόσφατα ο αγιασμός και η κοπή της βασιλόπιτας από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κυανέων Ελπίδιο.

 

πηγη sbs greek 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....