Ρόδος και Ηράκλειο σε λίστα με τους περισσότερους τουρίστες ανά κάτοικο

Μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία δύο ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί και συγκεκριμένα η Ρόδος και το Ηράκλειο της Κρήτης συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τις περιοχές της Ευρώπης που συγκεντρώνουν τους περισσότερους τουρίστες ανά κάτοικο.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην «Holidu», τη διεθνή πύλη κράτησης ενοικιαζόμενων καταλυμάτων διακοπών, η οποία και χρησιμοποίησε στατιστικά δεδομένα με βάση τον αριθμό των επισκεπτών ετησίως κατά τη διάρκεια του 2019 σε σύγκριση με τον πληθυσμό της κάθε περιοχής.

Στην 4η θέση η Ρόδος – Στην 7η το Ηράκλειο

Στην 4η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης βρίσκεται το νησί της Ρόδου, με 21 τουρίστες ανά κάτοικο. Ο διεθνής οργανισμός αναζήτησης προτείνει σ’ αυτούς που επιθυμούν να απολαύσουν ξέγνοιαστες διακοπές να βρεθούν στη Ρόδο τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, ώστε να αποφύγουν την υψηλή τουριστική περίοδο και τον συνωστισμό. Μάλιστα, γίνεται αναφορά στα αρχαία μνημεία της περιοχής και τα εκπληκτικά παραθαλάσσια θέρετρα.

Στην 7η θέση της λίστας βρίσκεται το Ηράκλειο της Κρήτης, που ειδικά τον Αύγουστο «ασφυκτιά» από τουρίστες, με την μέτρηση της «Holidu» να κάνει λόγο για 13 κατοίκους ανά κάτοικο.

Οι Ευρωπαϊκές πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα

1) Ντουμπρόβνικ, Κροατία: 36 τουρίστες ανά κάτοικο

2) Βενετία, Ιταλία: 21 τουρίστες ανά κάτοικο

3) Μπριζ, Βέλγιο: 21 τουρίστες ανά κάτοικο

4) Ρόδος, Ελλάδα: 21 τουρίστες ανά κάτοικο

5) Ρέικιαβικ, Ισλανδία: 16 τουρίστες ανά κάτοικο

6) Φλωρεντία, Ιταλία: 13 τουρίστες ανά κάτοικο

7) Ηράκλειο Ελλάδα: 13 τουρίστες ανά κάτοικο

8) Άμστερνταμ, Ολλανδία: 12 τουρίστες ανά κάτοικο

9) Δουβλίνο, Ιρλανδία: 11 τουρίστες ανά κάτοικο

10) Ταλίν, Εσθονία: 10 τουρίστες ανά κάτοικο

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....