Σ’ αυτή την περιοχή θα επεκταθεί ο φράχτης του Έβρου

 

Στο βόρειο και κεντρικό τμήμα του Έβρου θα γίνει ο νέος φράχτης του Έβρου, ο οποίος σύμφωνα με τους σχεδιασμούς θα έχει μήκος 35 χιλιόμετρα.
Την επέκταση του φράχτη του Έβρου είχε αποκαλύψει το thraki Νεα τον Δεκέμβριο του 2020 και 14 μήνες μετά παρουσιάζονται μέσω ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» οι περιοχές όπου έχει αποφασιστεί να γίνει η επέκταση.
Στον Έβρο φράχτες υπάρχουν στην περιοχή Βύσσας – Καστανεών μήκους 12 + 1 χιλιομέτρου (το ένα χιλιόμετρο αφορά στην περιοχή του δάσους Καστανεών) καθώς και 27 χιλιομέτρων από το Πέταλο μέχρι και το φυλάκιο Εγνατία στην περιοχή των Φερών.
Ο νέος φράχτης για το οποίο όπως είχε αναφέρει το thraki Νεα στο πρώτο του αποκλειστικό ρεπορτάζ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πως θα χρηματοδοτηθεί. Σύμφωνα με την εφημερίδα οι πόροι θα προέλθουν από το ελληνικό κράτος, καθώς η ευρωπαϊκή ένωση αρνήθηκε την χρηματοδότηση του έργου. Βέβαια η ευρωπαϊκή ένωση χρηματοδοτεί τη δημιουργία νέων δομών στα σύνορα, τόσο στο Φυλάκιο όσο και στα νησιά και αυτό πρέπει να τονιστεί.
Η χάραξη του νέου φράχτη θα γίνει από το Διδυμότειχο και συγκεκριμένα από τους Ψαθάδες μέχρι και το Σουφλί. Οι περιοχές αυτές είναι περιοχές όπου συχνά παρατηρούνται ομάδες ατόμων να περνούν λαθραία τα σύνορα με πλωτά μέσα, ενώ το καλοκαίρι που πέφτει η στάθμη του Έβρου ποταμού, μπορεί κάποιος να διασχίσει ακόμη και με τα πόδια το ποτάμι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγη Θρακη Νεα 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....