«Σάρωσε» τα βραβεία το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και το Μουσείο Μανιταριών είναι δύο από τα «κέντρα» πολιτισμού που βρίσκονται στα Μετέωρα και συγκεκριμένα στην πόλη της Καλαμπάκας. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο ξεχωριστά μουσεία που στεγάζονται σε έναν χώρο, με εξαιρετικά ενδιαφέροντα εκθέματα.

Από τη μία πλευρά, ο επισκέπτης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα δει περισσότερα από 350 είδη πτηνών και θηλαστικών, με ορισμένα εξ’ αυτών να ξεχωρίζουν για τη σπανιότητά τους. Την ίδια στιγμή, στο Μουσείο Μανιταριών φιλοξενούνται περισσότερα από 250 είδη, τα οποία με μία πρώτη ματιά είναι ίδια, αφού ταυτίζονται ως προς το χρώμα και το σχήμα.

Αυτό που ξεχωρίζει και τα δύο μουσεία δεν είναι μόνο η ποικιλία εκθεμάτων, αλλά και ο τρόπος προβολής τους, αφού έχει γίνει προσπάθεια για την προσομοίωση των συνθηκών διαβίωσης και καρποφορίας.

Οι βραβεύσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών

Κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερες βραβεύσεις προστίθενται στο «portfolio» των δύο μουσείων, με τον αριθμό τους μέχρι στιγμής να φτάνει τις 40. Μάλιστα, μόνο το τελευταίο δίμηνο κέρδισε 9 βραβεία. Τρία εξ’ αυτών αφορούν τον μεγαλύτερο θεσμό τουριστικών βραβείων στην Ελλάδα, «Tourism Awards». Έτσι, λοιπόν, φέτος, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, βραβεύτηκε με δύο χρυσά, ένα για το σύνολο της δραστηριότητάς του στην κατηγορία Μουσεία και το άλλο για τη δράση του «Κυνήγι Τρούφας» στα Μετέωρα, στην κατηγορία Τουρισμός Υπαίθρου. Την ίδια στιγμή, τα προϊόντα του Μουσείου απέσπασαν το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία των Τοπικών Προϊόντων.

Στον διαγωνισμό MEDITERRANEAN TASTE AWARDS LONDON 2022 (MTA), απέσπασε ένα χάλκινο βραβείο (Σοκολάτα Γάλακτος με Γανόδερμα και Κάνναβη), τρία χρυσά (Βαλσαμικό ξίδι Λευκής Τρούφας, Φέτες Μαύρης Τρούφας σε ελαιόλαδο, Άνθος αλατιού με Μαύρη Τρούφα) και δύο ασημένια (Ελαιόλαδο με άρωμα Μαύρης Τρούφας, Βωλίτης (Porcini) σε λάδι), συνολικά δηλαδή 6 διακρίσεις.

Όπως δήλωσε και ο διευθυντής του Μουσείου, κ. Νίκος Πάλλας, «τα βραβεία αυτά αποτελούν δικαίωση των προσπαθειών όλων των ανθρώπων και συνεργατών του Μουσείου, ενώ ταυτόχρονα μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε για ακόμα καλύτερες υπηρεσίες».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο