Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στη Μενεμένη

Σεμινάριο παροχής Πρώτων Βοηθειών διοργάνωσε με επιτυχία  ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Μενεμένης την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 στην Κατακόμβη του Ναού, σε συνεργασία με την ομάδα της World First Response (WFR).

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν υπεύθυνα από το εξειδικευμένο προσωπικό της WFR σε ό,τι αφορά την παροχή βασικών πρώτων βοηθειών, που σε ενδεχόμενη ανάγκη μπορούν ακόμα και να σώσουν μια ζωή.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της WFR, με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Γεώργιο Φουρνιτζή, επαγγελματία διασώστη του ΕΚΑΒ, και τη συνδρομή των εκπαιδευτών Μαρίας Μικροπούλου και Σταύρου Δρακόπουλου, συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των εκπαιδευομένων, στους οποίους μετέφεραν πρακτικές γνώσεις και πολύτιμες οδηγίες για παροχή Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡ.Π.Α.) και χρήση Απινιδωτή, καθώς και για περιστατικά Λιποθυμίας και Πνιγμονής.

Ο προϊστάμενος του Ναού αρχιμ. Παντελεήμων Αναστασιάδης, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της WFR για την πρόθυμη και ουσιαστική συμβολή τους στην όλη προσπάθεια,  υπογράμμισε την ψυχοσωματική οντότητα του ανθρώπου καθώς και τη σπουδαιότητα της προστασίας του ανθρώπινου σώματος σε συνάφεια με τη σωτηρία της ψυχής. Κατακλείοντας δε, επεσήμανε ότι η
γνώση πρώτων βοηθειών σώζει ζωές, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η γνώση παροχής πρώτων βοηθειών είναι ζωτικής σημασίας, τόσο για τη ζωή των μελών της οικογένειάς μας όσο και των συνανθρώπων μας. Το καλύτερο αντίδοτο στον πανικό είναι η γνώση και η κατάλληλη εκπαίδευση».

Την πρωτοβουλία χαιρέτισε ο κ. Μανώλης Ιωαννίδης, αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, υπό την αιγίδα του οποίου τελούσε το σεμινάριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η World First Response (WFR) ιδρύθηκε το 2021 με σκοπό την παροχή πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων Πρώτων Βοηθειών. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιεί σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα, τα οποία απευθύνονται σε απλούς πολίτες, επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικούς, στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, επαγγελματίες στον χώρο του αθλητισμού, εταιρείες, οργανισμούς, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας κ.ά.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....