Τίμησαν την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στις Σέρρες

Την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων τίμησαν χθες αργά το απόγευμα ο Δήμος Σερρών και τα πολιτιστικά Σερραϊκά σωματεία ανάβοντας τη φλόγα για τις 353.000 ψυχές των Ελλήνων του Πόντου. Σύμφωνα με το ertnews  “o Δήμος Σερρών, ως μέλος του Δικτύου πόλεων με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ με τίτλο «Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» διοργάνωσε εκδήλωση τιμής και μνήμης χθες το απόγευμα στο κέντρο της πόλης των Σερρών.

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης με μέλη του Δημοτικού συμβουλίου αλλά και ένδεκα πολιτιστικών συλλόγων της πόλης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κρονίου και κρατώντας μικρά φαναράκια με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Σερρών πραγματοποίησαν πορεία προς  τον Ανδριάντα του Αγίου Ιερομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης στην πλατεία Ελευθερίας.

 

 

Στην πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης η Ελένη Σαμανίδου τραγούδησε το «Την πατρίδα μ’ έχασα»  με τη συνοδεία δύο λυράριδων του Οδυσσέα Σαμανίδη και του Γιάννη Χριστοφορίδη, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες εναπόθεσαν από ένα λουλούδι κι ένα φαναράκι  στο μνημείο.

 

πηγή : ertnews.gr

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....