Σεβ. Μητρ. Κισάμου κ. Αμφιλόχιος : ”Να αγωνιστούμε να αποκτήσουμε και εμείς την αρετή της υπομονής”

Θείες Λειτουργίες και Ιερές Παρακλήσεις τελούνται, αδιάλειπτα, εις την γενέτειρα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού (Συρικάρι Κισάμου), και τον Ι. Προσκυνηματικό Του Ναό, με την μνημόνευση των χιλιάδων ονομάτων που έχουν καταγραφεί εις την παρρησία του Προσκυνήματος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, τέλεσε (ως Ιερεύς) Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως· στο τέλος δε αναπέμφθηκε δέησις-προσευχή: «υπέρ ιάσεως των εκ της πανδημίας ασθενούντων, ενισχύσεως των Ιατρών, Νοσηλευτών και αιωνίου μνήμης των εκ της νόσου τελειωθέντων».

Στον σύντομο λόγου του σημείωσε ο λειτουργών Ποιμενάρχης: «Ο Όσιος πατήρ ημών Νικηφόρος ο Λεπρός, ο μεγάλος και θαυματουργός αυτός Άγιος των καιρών, μας δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο της υπομονής.

Της υπομονής και της αρετής· τον δρόμο και την στάση ζωής που φωτίζει ο βίος και η πολιτεία του. Η υπομονή του στην σκληρή δοκιμασία της ασθενείας του· υπομονή που μεταμόρφωσε σε προσευχή, δοξολογία, ευχαριστία, αυτή η αγία υπομονή τον οδήγησε στην πληρότητα της χάριτος και του φωτισμού.

Σε καιρούς πολλών και ποικίλων ανατροπών και κρίσεων έχουμε ανάγκη, χρειάζεται να αγωνιστούμε να αποκτήσουμε και εμείς την αρετή της υπομονής, την αρετή εκείνη που γαληνεύει την ψυχή, καθαρίζει τον νου και γεμίζει την καρδιά με φως, χαρά, δύναμη και χάρι», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Ανακοινώθηκε δε ότι για το επόμενο διάστημα εις τον ι. προσκυνηματικό Ναό του Οσίου Νικηφόρου δεν θα τελεστεί άλλη Θεία Λειτουργία και Ι. Παράκληση.

Θα τοποθετηθούν σκαλωσιές και θα εγκατασταθεί ο αγιογράφος του Ναού δια να τοποθετήσει αγιογραφίες από τάματα ευλαβών προσκυνητών.

Καθώς η αγιογράφηση θα συνεχιστεί, όσοι επιθυμούν την προσφορά αγιογραφίας μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο του ι. προσκυνήματος, Παν. Αρχ. π. Χρύσανθο, τηλ. 2824022281, 6949075131.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....