Σημαντική διάκριση Έλληνα φωτογράφου σε διεθνή διαγωνισμό

Ξεχώρισε ανάμεσα σε 40.000 συμμετοχές και, μάλιστα, κατάφερε να κερδίσει βραβείο σε μία από τις δυσκολότερες και πιο απαιτητικές κατηγορίες, με τίτλο «Φυτά και Μύκητες».

Ο λόγος για τον διακεκριμένο Έλληνα φωτογράφο Αγοραστό Παπατσάνη, ο οποίος έλαβε μέρος στον διαγωνισμό «Wildlife Photographer of the year» που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, κατορθώνοντας να κλέψει τις εντυπώσεις και να επιβεβαιώσει στην πράξη τη δυναμική και το ταλέντο των φωτογράφων της πατρίδας μας.

Ο Αγοραστός Παπατσάνης κατόρθωσε να εντοπίσει και να φωτογραφίσει, παρά τις δυσκολίες, μορχέλλες στους πρόποδες του Ολύμπου στην Πιερία. Η μορχέλλη ανήκει στα δημοφιλέστερα είδη μανιταριών και ξεχωρίζει για την σπογγώδη αφή της.

«Ένα παραμύθι με το φακό του…»

 

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού έμεινε εντυπωσιασμένη από το ταλέντο και τις δεξιότητες του Έλληνα φωτογράφου, χαρακτηρίζοντας το έργο ως «ένα παραμύθι με τον φακό του».

Η Πρόεδρος της επιτροπής, κ. Roz Kidman Cox, υποστήριξε: «Οι μορχέλλες είναι τα αστέρια αυτής της φωτογραφίας. Τα περίεργα κυψελοειδή κεφάλια τους που φέρουν σπόρια, αναδύονται από τα παλιά απορρίμματα φύλλων, αλλά η μαγεία προέρχεται από το να πιάσεις τη στιγμή που o ήλιος φωτίζει το σκηνικό του καταρράκτη και αναδεικνύει το κιτρινοπράσινο της νέας ανοιξιάτικης ανάπτυξης».

Μετά τη βράβευση του Έλληνα φωτογράφου τα μέλη της επιτροπής τόνισαν: «Ο Αγοραστός θέλησε να δημιουργήσει ένα μαγικό σκηνικό, αιχμαλωτίζοντας αυτούς τους μύκητες σε ένα παραμυθένιο σκηνικό. Περίμενε να φιλτράρει ο ήλιος μέσα από τα δέντρα και να φωτίσει το νερό στο βάθος, και μετά χρησιμοποίησε έναν ευρυγώνιο φακό και φλας για να τονίσει τις δαιδαλώδεις μορφές των μορχελλών».

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....