Στα 88 του χρόνια πήρε πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το όνειρο που περίμενε μια ζωή ο κ. Δημήτρης Μουδατσάκης, πήρε σάρκα και οστά την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022. Ο άνθρωπος που πριν από δέκα χρόνια, όταν ήταν 78 χρονών, ξαναγύρισε στο σχολείο με σκοπό να δώσει πανελλήνιες και να περάσει στο πανεπιστήμιο, έλαβε πια στα χέρια του το πολυπόθητο πτυχίο.

Όπως περιγράφεται σε ρεπορτάζ του ertnews.gr, μετά από σπουδές τεσσάρων χρόνων στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ. Δημήτρης δεν είναι πια ο πιο ηλικιωμένος φοιτητής, αλλά ο πιο ηλικιωμένος πτυχιούχος.

Τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς, συστηματικής μελέτης και ατελείωτων πήγαινε-έλα με το υπεραστικό λεωφορείο από το Ηράκλειο στο Ρέθυμνο. Ο 88χρονος φοιτητής ήταν εξαιρετικά συνεπής. Δεν έκανε καμία απουσία, δεν έχασε κανένα μάθημα και χθες, 4 χρόνια μετά την εισαγωγή του στη σχολή που ονειρευόταν, κράτησε στα χέρια του το πτυχίο του.

Κοντά του είχε τα παιδιά και τα εγγόνια του που καμάρωσαν έναν άνθρωπο-πρότυπο, όχι μόνο για την επιμονή, την υπομονή, τη ζωντάνια, τη νεανική του διάθεση, την πνευματική του διαύγεια, την άοκνη προσπάθεια να τελειώσει μια απαιτητική σχολή, αλλά και για τον εξαίρετο χαρακτήρα του που συγκινεί όποιον έχει την τύχη να τον κάνει παρέα.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο, ο κ. Δημήτρης Μουδατσάκης καταχειροκροτήθηκε και παρέλαβε τον πολυπόθητο πάπυρο μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, επευφημιών και πανηγυρισμού. Έκλεισε έτσι έναν κύκλο και ετοιμάζει τον επόμενο. Ένα μεταπτυχιακό; Ίσως.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....