Στη Χάλκη και στην Πρίγκηπο Λαρισαίοι προσκυνητές

Στο νησί της Χάλκης και στην ιστορική Θεολογική Σχολή αυτής αφίχθησαν, το πρωί της Τετάρτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, επικεφαλής των Λαρισαίων προσκυνητών και έγιναν δεκτοί από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό. Ακολούθησε προσκύνημα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδος και η ξενάγηση στους χώρους της Σχολής.

Δεύτερος προορισμός της ημέρας ήταν το νησί της Πριγκήπου, εκεί όπου ο Ποιμενάρχης μας και η συνοδεία του έτυχαν ιδιαιτέρας υποδοχής από τον οικείο Μητροπολίτη Γέροντα Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριο. Στην Πρίγκηπο όλοι οι προσκυνητές παρακολούθησαν την εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε η τοπική Μητρόπολη για την είσοδο στο νέο έτος με τη συμμετοχή της γυναικείας χορωδίας της Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και εν συνεχεία επισκέφθηκαν τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας Ελεούσης και την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Κουδουνά.

Όλοι αναχώρησαν με αισθήματα συγκινήσεως και θαυμασμού για το έργο που επιτελείται τόσο στη Μητρόπολη Πριγκηποννήσων, όσο και στη Θεολογική Σχολή, ενώ στη συνέχεια επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολη.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....