Στη Σκιάθο το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών

Τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινότητας των φίλων των μονοπατιών είναι στραμμένα αυτές τις μέρες στη Σκιάθο με αφορμή τις εργασίες του «8ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Μονοπατιών» που πραγματοποιείται στο νησί από τις 26 έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Επαγγελματίες και λάτρεις της φύσης έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες, να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους και παράλληλα να καθορίσουν ένα πλαίσιο προστασίας και ανάδειξης του περιβαλλοντικού πλούτου σε μία παγκόσμια κλίμακα.

Η διοργάνωση αποτελεί μία πρωτοβουλία του Δήμου Σκιάθου και του Παγκοσμίου Δικτύου Μονοπατιών και περιλαμβάνει δράσεις οι οποίες έχουν ξεκινήσει από τις 18 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν την 1η Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετοχές έχουν ήδη φτάσει τις 160, από 48 χώρες.

«Σημαντική η συνεχής επένδυση στα μονοπάτια του νησιού»

Η διεξαγωγή του 8ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Μονοπατιών στη Σκιάθο μόνο τυχαία δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, από τη στιγμή που το νησί έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό δίκτυο μονοπατιών και το οποίο έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες που επιθυμούν να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία περιήγησης σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές του νησιού.

«Είναι πολύ σημαντική η συνεχής επένδυση στα μονοπάτια του νησιού και η επισήμανση της αξίας τους όσον αφορά τη σύνδεση των τουριστών αλλά και των ντόπιων με τον πολιτισμό, την άθληση και το περιβάλλον», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κ. Θοδωρής Τζούμας.

Καταρράκτες, ρυάκια και πλατάνια συνθέτουν το δίκτυο μονοπατιών

Η Σκιάθος φιλοξενεί ένα δίκτυο μονοπατιών το οποίο εκτείνεται σ’ ολόκληρο το νησί. Καταρράκτες, ρυάκια, πλατάνια και ρεματιές βγαλμένες από… παραμύθι, δημιουργούν ένα σκηνικό άκρως ελκυστικό για τους επισκέπτες της περιοχής.

Ο Δήμος Σκιάθου βρίσκεται σε μία φάση διαρκούς επένδυσης στο μέτωπο του θεματικού τουρισμού, με επίκεντρο τις περιπατητικές διαδρομές.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν περιηγήσεις και σε άλλα μονοπάτια της χώρας και συγκεκριμένα σε περιοχές της Κρήτης και της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....