Στη Σκόπελο θα «χτυπήσει» η καρδιά των παραδοσιακών χορών

Στις αρχές Ιουλίου στη Σκόπελο, το νησί που έκανε γνωστή την κινηματογραφική πλευρά της Ελλάδας σ’ όλο τον κόσμο, αναμένεται να λάβει χώρα ένα ξεχωριστό φεστιβάλ για όγδοη χρονιά, μετά από 3 χρόνια παύσης – λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού – το οποίο σκοπό έχει να αναδείξει την ελληνική παράδοση. Με τίτλο λοιπόν, 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», δεκάδες πολιτιστικοί, λαογραφικοί και χορευτικοί σύλλογοι ανά την Ελλάδα, θα δώσουν το «παρών» στη Σκόπελο, για ένα πολιτιστικό τριήμερο που θα ξεκινήσει στις 7 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 9, με στόχο την μετάδοση της παράδοσης από γενιά σε γενιά.

Οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ 

Εκπρόσωποι συλλόγων από τα νησιά των Σποράδων και του Αιγαίου, τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Κρήτη και τη Θεσσαλία, εδώ και μήνες βρίσκονται σε προετοιμασίες για να μπορέσουν να παρουσιάσουν στους επισκέπτες του νησιού και της διοργάνωσης μία ξεχωριστή πολιτιστική εμπειρία. Αυτό σημαίνει ότι με τις παραδοσιακές τους φορεσιές θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν, θα φέρουν στις «αποσκευές» τους τοπικά εδέσματα, αναδεικνύοντας τη μεσογειακή διατροφή και τα οφέλη της, και θα προσπαθήσουν, όπως άλλωστε κάνουν όλα τα χρόνια της διοργάνωσης του φεστιβάλ, να «μεταφέρουν» τον τόπο τους στη Σκόπελο, δείχνοντας την αξία και τη σημαντικότητα της ελληνικής παράδοσης.

Μάλιστα, καθώς το φεστιβάλ απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική για άτομα με προβλήματα ακοής και με αγγλικούς υπότιτλους.

Το φεστιβάλ αποτελεί μέλος του European και του Word Folklore Festival Association και πιστοποιημένο με το σήμα ποιότητας EFFE LABEL από το European Festivals Association, έχει διακριθεί στο διαγωνισμό Τourism Awards 2017 (βραβείο SILVER στην κατηγορία «φεστιβάλ») και στο διαγωνισμό Best City Awards 2016 (βραβείο SILVER στην κατηγορία «πολιτισμός»).

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....