Στη βάση της η κλαπείσα περικεφαλαία στη Σπάρτη

«Φτερά» έκανε τις βραδινές ώρες της Τρίτης (21/12) η περικεφαλαία του αρχαίου Σπαρτιάτη οπλίτη που είχε τοποθετηθεί στον κυκλικό κόμβο της Σπάρτης επί της οδού Κ. Παλαιολόγου, στη νότια είσοδο της πόλης. Οι άγνωστοι δράστες, που προέβησαν στη δολιοφθορά με ιδιαίτερα «επαγγελματικό» τρόπο, επικηρύχθηκαν από την πρώτη στιγμή από τον δήμαρχο Σπάρτης Π. Δούκα με το ποσό των 1.000 ευρώ.

Μετά την κινητοποίηση των αρχών και κάθε δυνατή αξιοποίηση μαρτυριών και πληροφοριών, η περικεφαλαία βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα, το πρωί της Τετάρτης (22/12), μόλις μερικές δεκάδες μακριά, σε σημείο δεν ήταν σε κοινή θέα. Συγκεκριμένα, η κατασκευή εντοπίστηκε τυχαία στις όχθες του παραποτάμου «Μαγουλίτσα» ανάμεσα σε δέντρα -στο ύψος της Μαθητικής Εστίας- από υπαλλήλους εταιρείας που βρίσκονταν εκεί, και ειδοποιήθηκαν οι Αρχές. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, με επικεφαλής τον Διευθυντή, Βασίλη Τσιγαρίδη, μετέβησαν στην περιοχή, ανέσυραν το διακοσμητικό στοιχείο και διερεύνησαν την ύπαρξη πιθανών αποτυπωμάτων που, ίσως, οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών. Ο χώρος που απορρίφθηκε η κατασκευή, σύμφωνα με τις εικασίες, δείχνει πως οι δράστες ήθελαν να την «ξεφορτωθούν» και όχι να την αξιοποιήσουν προς ίδιον όφελος, με τα κίνητρά τους πάντως να παραμένουν άγνωστα.

Λίγο αργότερα, η περικεφαλαία, η οποία δεν υπέστη ιδιαίτερες ζημιές, φορτώθηκε σε όχημα του Δ. Σπάρτης κι  επανατοποθετήθηκε άμεσα στη βάση της από τους τεχνικούς.

Δηλώσεις Δούκα
Στις πρώτες δηλώσεις του, λίγη ώρα μετά την αφαίρεση της περικεφαλαίας, ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, είχε δηλώσει στον «ΛΤ»: «Πρόκειται για μια αθλιότητα κατά της περιουσίας του δήμου, για κάτι που άρεσε στον κόσμο. Η περικεφαλαία θα αντικατασταθεί με πανομοιότυπη. Ενέργειες σαν κι αυτή δυσφημίζουν την περιοχή. Θα περάσει η πολιτική των πολλών…», υπογράμμισε.

Σε νέα δήλωσή του, μετά την ανεύρεση της κατασκευής, ο επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής απηύθυνε «θερμές ευχαριστίες στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, τον Διευθυντή Βασίλη Τσιγαρίδη και τον διοικητή Ασφάλειας Παναγιώτη Λυμπέρη για την άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση, τον επιτυχημένο σχεδιασμό και τον εξαίρετο βαθμό συνεργασίας με τη Δημοτική μας Αρχή, για τον εντοπισμό και παράδοση της κλαπείσας περικεφαλαίας. Και στον αντιδήμαρχο Θανάση Καρλαύτη που κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή».

 

 

πηγη λακωνικός τύπος

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....