Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από σήμερα, Πέμπτη 16 Ιουνίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Το απόγευμα της σημερινής ημέρας, ο Παναγιώτατος θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στις 19.30.

Την Παρασκευή, 17 Ιουνίου και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί η τελετή Αναγορεύσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου σε Επίτιμο Καθηγητή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Ζάππειο Μέγαρο, ενώ το Σάββατο, 18 Ιουνίου, στη μία το μεσημέρι, ο Μακαριώτατος κ.κ. Ιερώνυμος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος θα παραθέσουν γεύμα προς τιμήν του Παναγιωτάτου κ.κ. Βαρθολομαίου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Η τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή στον Πατριάρχη, την Παρασκευή, 17 Ιουνίου, συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ερημοποίησης και της ξηρασίας του πλανήτη. Επισημαίνεται ότι η απόδοση του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή αποτελεί την ύψιστη ακαδημαϊκή διάκριση και με αυτήν αναδεικνύεται η διεθνώς καταγραφείσα πολυετής και πολυσχιδής συνεισφορά του Πατριάρχη στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Μετά το πέρας του τελετουργικού ο Παναγιώτατος θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο «Δεκάλογος Κοινωνικῆς Οἰκολογίας».

Η τελετή αναγόρευσης θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestreaming από το επίσημο κανάλι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο youtube: https://youtu.be/Y0DWWLc8Muo .

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της τελετής

Πρόγραμμα-Αναγόρευσης-Οικουμενικού-Πατριάρχη-σε-Επίτιμο-Καθηγητή-ΕΑΠ-17-6-2022

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....