Στην πνευματική όαση της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Σύδνεϋ

Στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου, στο Yellow Rock της Νέας Νοτίου Ουαλίας, μετέβησαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος και ο Ποιμενάρχης μας κ. Ιερώνυμος.

Στην είσοδο της Ιεράς Μονής, ο Καθηγούμενος αυτής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιερώνυμος υποδέχθηκε τους Αρχιερείς και εν συνεχεία στο Καθολικό τελέστηκε Δοξολογία και αναπέμφθηκε σχετική δέηση.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο μας με λόγους ειλικρινούς αγάπης, αναφέρθηκε στο ιστορικό της Μονής κάνοντας μνεία στον προκάτοχο του κυρό Ιεζεκιήλ, στο αναστηλωτικό έργο του προηγουμένου και νυν Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού, ενώ βαθύτατα συγκινημένος ευχαρίστησε θερμά τον νυν Καθηγούμενο κ. Ιερώνυμο, διότι με πολλή αγάπη και ταπείνωση δέχθηκε τον λογισμό του να βοηθήσει η αδελφότητα στη μεταμόρφωση της Αυστραλίας με το να καλλιεργείται στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου πιο έντονα η νοερά προσευχή. Απευθυνόμενος δε τέλος προς τον Ποιμενάρχη μας τον παρακάλεσε να εύχεται και να προσεύχεται να βοηθήσει ο Θεός να γίνουν όλα όσα πρέπει για αυτή την ταπεινή αδελφότητα προς δόξα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Με τη σειρά του, ο Ποιμενάρχης μας, αντιδώρισε με τους λόγους του τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο για όλες τις πνευματικές ευκαιρίες που έχει αυτές τις μέρες προσφέρει στον ίδιο και στον Πρωτοσύγκελλο του και ευχήθηκε στον Ηγούμενο να καλλιεργεί την ενότητα και την ομόνοια μέσα στην αδελφότητα, ώστε να στερεώνεται το Μοναστήρι σε γερές βάσεις.

Στην αντιφώνηση του ο Καθηγούμενος π. Ιερώνυμος τόνισε ότι η πρόνοια του Θεού, της Παναγίας και του Αγίου Γεωργίου τους έφεραν σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο και παρακάλεσε να εύχονται όλοι να μπορέσει αυτός ο τόπος να γίνει ένας τόπος πνευματικού ησυχασμού και σωτηρίας ψυχών.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....