Στην Πολωνία ο Μητροπολίτης Κίτρους

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος:
Την Κυριακή Βαΐων 28 Απριλίου, πρωί, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κονταριώτισσας.
– Την ίδια ημέρα, μεσημέρι, αναχώρησε για τον Άγιον Όρος επικεφαλής 12μελούς ομάδας Κληρικών Ιεροπαίδων και Αναγνωστών, προκειμένου να συμμετάσχουν στις Ιερές Ακολουθίες των πρώτων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου.
– Την ίδια ημέρα, βράδυ, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στο Καθολικό της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους.
Τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου, πρωί, προσκύνησε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου Αγίου Όρους και στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ιερά Επιστασία όπου συναντήθηκε με τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Στέφανο Χιλανδαρινό.
– Την ίδια ημέρα, πρωί προσκύνησε στην Ιερά Μονή Καρακάλλου, όπου συναντήθηκε με τον Καθηγούμενο Γέροντα Αγάθωνα και μέλη της Μοναστικής Αδελφότητας.
– Την ίδια ημέρα, βράδυ, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στο Καθολικό της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους.
Τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου, μεσημέρι, τέλεσε την Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους.
– Την ίδια ημέρα, βράδυ, επέστρεψε από το Προσκύνημα στο Άγιον Όρος.
Τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου, πρωί, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τα μέλη Διδακτικού Προσωπικού του Τομέα Λατρείας, Χριστιανικής Αγωγής και Εκκλησιαστικής Διοίκησης του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. υπό την προεδρία της Καθηγήτριας Βασιλικής Μητροπούλου, για την ανάθεση μαθημάτων και τον καθορισμό πανεπιστημιακών συγγραμμάτων του προσεχούς ακαδημαϊκού έτους 2024-2025.
– Την ίδια ημέρα, μεσημέρι, ανταποκρινόμενος σε αίτημα του Εκκλησιαστικού Τηλεοπτικού Σταθμού 4 Ε, μαγνητοσκόπησε εόρτιο μήνυμα προκειμένου να μεταδοθεί την Κυριακή του Πάσχα.
– Την ίδια ημέρα, απόγευμα, μετέβη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη Καθηγητών της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
– Την ίδια ημέρα, βράδυ, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου (Νιπτήρος) στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Περιστάσεως.
Τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, πρωί, δέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γέροντα Καισαρείας κ. Θεοφύλακτο (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), με τον οποίο αντάλλαξαν εόρτιες ευχές με την ευκαιρία των Αγίων ημερών του Πάσχα.
– Την ίδια ημέρα, βράδυ, συνεργάστηκε με υπεύθυνους κληρικούς του Προγράμματος «Κατασκήνωση στην πόλη», προς συντονισμό της ποιμαντικής αυτής δράσης.
– Την ίδια ημέρα, απόγευμα, συγχοροστάτησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γέροντα Καισαρείας κ. Θεοφύλακτο (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) κατά την Ακολουθία των Αγίων Παθών στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Καλλιθέας.
Τη Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου, πρωί, χοροστάτησε στον Εσπερινό Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Κατερίνης
– Την ίδια ημέρα, μεσημέρι, προεξήρχε της Ακολουθίας του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίων Νεκταρίου Πενταπόλεως και Λουκά Ιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.
– Την ίδια ημέρα, μεσημέρι, χοροστάτησε στον Εσπερινό Ακοκαθηλώσεως στην Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ Κονταριώτισσας.
– Την ίδια ημέρα, απόγευμα, έλαβε μέρος στη λιτανεία του Επιταφίου στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αγίου Λαζάρου Κατερίνης.
– Την ίδια ημέρα, βράδυ, συγχοροστάτησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γέροντα Καισαρείας κ. Θεοφύλακτο (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) κατά την Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.
– Την ίδια ημέρα, βράδυ, προέστη της Λιτανείας του Επιταφίου από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης σε κεντρικές οδούς της πόλεως.
Το Μέγα Σάββατο 4 Μαΐου, πρωί, πραγματοποίησε επισκέψεις κατ’ οίκον σε ασθενείς, ευχόμενος τόσο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γέροντα Καισαρείας κ. Θεοφύλακτο όσο και στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σαλώνων κ. Ιγνάτιο.
– Την ίδια ημέρα, απόγευμα, επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα υποβάλλοντας εόρτιες ευχές.
– Την ίδια ημέρα, βράδυ, προέστη της Ακολουθίας της Αναστάσεως και τέλεσε την Πασχαλινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.
Την Κυριακή Πάσχα 5 Μαΐου, πρωί, χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αγάπης στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κατερίνης.
– Την ίδια ημέρα, μεσημέρι, δέχθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο εόρτιες ευχές για την εορτή του Πάσχα από εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, κληρικούς και εκατοντάδες πιστούς, στους οποίους διένειμε πασχαλινά αυγά και τσουρέκια.
– Την ίδια ημέρα, απόγευμα, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της πανηγύρεως του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λιτοχώρου.
Τη Δευτέρα Πάσχα 6 Μαΐου, πρωί, ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πέτρας.
– Την ίδια ημέρα, απόγευμα, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της πανηγύρεως του Ιερού Ναού Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πλαταμώνα.
– Την ίδια ημέρα, βράδυ συναντήθηκε με τροφίμους, υπαλλήλους και επισκέπτες στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο και παρακάθισε σε πασχάλιο δείπνο.
Την Τρίτη Πάσχα 7 Μαΐου, πρωί, αναχώρησε για την Πολωνία, στα πλαίσια Εκπαιδευτικής και Προσκυνηματικής Εκδρομής στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus Plus, επικεφαλής 50μελούς ομάδας κληρικών και νέων, στελεχών νεότητας.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....