Στις 14 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για τις επιστροφές χρημάτων για τους λογαριασμούς ρεύματος

Την  Τρίτη 14 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος (Power Pass), η οποία δίνει τη δυνατότητα επιστροφής ποσού ως και 600 ευρώ σε οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία ως και τις 30 Ιουνίου να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους στο gov.gr για να λάβουν την οικονομική ενίσχυση.

 

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι όσοι έχουν ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα ως 45.000 ευρώ.

Για να λάβει κάποιος το επίδομα, θα πρέπει να δηλώσει τον αριθμό παροχής ρεύματος ενώ η ενίσχυση αφορά λογαριασμούς κατανάλωσης, τόσο κύριας κατοικίας, όσο και μισθωμένων διαμερισμάτων εξαρτώμενων παιδιών του νοικοκυριού που σπουδάζουν στο εσωτερικό.

Όσον αφορά το ποσό της ενίσχυσης ανά λογαριασμό ρεύματος, υπολογίζεται ως ποσοστό 60% επί του θετικού υπολοίπου που προκύπτει μετά την αφαίρεση από το ποσό της ρήτρας αναπροσαρμογής..

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που ο λογαριασμός δεν αφορά κυμαινόμενο τιμολόγιο προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, ο ενδιαφερόμενος δεν δικαιούται τη λήψη ενίσχυσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει ο δικαιούχος την οικονομική ενίσχυση είναι να υποβάλει αίτηση σε ειδική εφαρμογή της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) που δημιουργείται από την ΚτΠ Μ.Α.Ε., σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)

Η έναρξη της λειτουργίας της εφαρμογής πραγματοποιείται μετά την 14η Ιουνίου 2022. Η υποβολή της αίτησης γα την λήψη της οικονομικής ενίσχυσης πραγματοποιείται μέχρι την 30η Ιουνίου 2022.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....