Στις 5 Μαρτίου ξεκινούν τα μαθήματα των Κατηχητικών Σχολείων στη Νέα Νότιο Ουαλία

Την προηγούμενη Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος τέλεσε τον Αγιασμό επί τη ενάρξει του νέου σχολικού έτους των Κατηχητικών Σχολείων της Νέας Νοτίου Ουαλίας.

Η τελετή είχε λάβει χώρα στην Ενορία – Κοινότητα Αγίας Ευφημίας στο Bankstown του Σύδνεϋ, ενώ ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος προς τους δασκάλους, τους είχε ζητήσει να μετατρέψουν τη νέα χρονιά σε ένα πνευματικό ταξίδι, για χάρη των παιδιών.

Είχε επίσης τονίσει στους δασκάλους το σημαντικό πνευματικό, εκκλησιαστικό και κανονικό τους καθήκον, να φέρουν τον Χριστό στη ζωή των παιδιών.

Το περασμένο Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μαγνησίας κ. Χριστόδουλου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο, ξεκίνησε το σχολικό έτος των Κατηχητικών Σχολείων για το 2023, με μια καθολική συνάντηση των δασκάλων που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Χριστιανικής Ενώσεως στο Kingsgrove.

Στην έναρξη της συνάντησης, ο κ. Maky Tsomis, ο Συντονιστής των Κατηχητικών Σχολείων στη Νέα Νότιο Ουαλία, περιέγραψε τους κρίσιμους ρόλους και τις ευθύνες ενός δασκάλου κατηχητικού σχολείου.

Στη συνέχεια, ο Θεοφιλέστατος κ. Χριστόδουλος μίλησε για τη σημασία του έργου των Κατηχητικών Σχολείων, δια του οποίου τα παιδιά μαθαίνουν για την Εκκλησία, τον Χριστό, την Υπεραγία Θεοτόκο και όλους τους Αγίους. Προέτρεψε δε τους δασκάλου, όπως ακριβώς οι Απόστολοι άφησαν τα σπίτια και τις οικογένειές τους για να ιδρύσουν την Εκκλησία που έχουμε σήμερα, κι εκείνοι να θεριέψουν στις καρδιές των παιδιών τη φλόγα της αγάπης τους για τον Χριστό και για την αλήθεια Του, γνωρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό τα Κατηχητικά Σχολεία θα εκπληρώσουν το σκοπό τους. Ο Θεοφιλέστατος ολοκλήρωσε την ομιλία του, τονίζοντας την ανάγκη να παρακινηθεί και να ενθουσιαστεί κάθε δάσκαλος από την πίστη του στον Χριστό και την αγάπη του για τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου.

Τα μαθήματα των Κατηχητικών Σχολείων ξεκινούν την Κυριακή, 5 Μαρτίου 2023. Οι γονείς μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: sundayschool.lychnos.org .

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....