Στις 5 Νοεμβρίου η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου

Στις 5 Νοεμβρίου θα τελεστεί η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου, όπως ανακοίνωσε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, η οποία συνήλθε σε τακτική συνεδρία τη Δευτέρα στο Ηράκλειο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος, μετά από πρόταση του Προέδρου Της, Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου, προέβη στην εκλογή Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Επίσκοπος Κνωσού εξελέγη παμψηφεί ο Αρχιμ. Μεθόδιος Βερνιδάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος, έδωσε το νενομισμένο Μικρό Μήνυμα ενώπιον της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.

Επίσης, η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Νήφωνα Βασιλάκη Αρχιγραμματέα, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Ειρηναίο Μπατσάκη Υπογραμματέα και τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Ευγένιο Καρακωνσταντάκη Κωδικογράφο Της και Διευθυντή συντάξεως του επισήμου δελτίου της Εκκλησίας Κρήτης «Απόστολος Τίτος».

Η χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου, το Σάββατο 5η Νοεμβρίου 2022.

Το Μέγα Μήνυμα θα δοθεί από τον εψηφισμένο την Παρασκευή, 4η Νοεμβρίου 2022, και ώρα 6η μ.μ. στον ίδιο Ναό.

Στο σχετικό Ανακοινωθέν αναφέρεται καταληκτικά ότι «η Ιερά Σύνοδος δέεται για να επικρατήσει η καταλλαγή στους εμπλεκόμενους στις πολεμικές συρράξεις λαούς και για να πρυτανεύσει η σύνεση και η ειρήνη».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....