Εορτάζει το Ενοριακό Παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους του παλαιού Σωφρονιστικού Καταστήματος Σύρου

Τον Εόρτιο Εσπερινό του Αγίου Χαραλάμπους τέλεσε απόψε στο ομώνυμο Ενοριακό Παρεκκλήσιο των παλαιών Φυλακών στην περιοχή των Λαζαρέτων της Σύρου ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ με τη συμμετοχή του Εφημερίου της Ενορίας Πρωτοπρ. Ευαγγέλου Σίμου και την παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Μ. Δαδάου, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Δημ. Κοσμά και Ιω. Βρούτση, του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαζαρέτων και πιστών από την περιοχή και την Ερμούπολη.
Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, λαβών αφορμή από το αναγνωσθέν απόσπασμα της Σοφίας Σολομώντος « οι πεποιθότες επ’ αυτώ συνήσουσιν αλήθειαν και οι πιστοί εν αγάπη προσμενούσιν αυτώ», αναφέρθηκε στην πίστη προς τον Θεό, η οποία οδηγεί τον άνθρωπο στην αλήθεια και στην προσμονή της παρουσίας του Θεού με θυσιαστική αγάπη προς όλους, όπως ακριβώς ο σήμερα τιμώμενος Άγιος Χαραλάμπης, ο οποίος γι’ αυτό έλαβε το χάρισμα της θαυματουργίας.
«Γι’ αυτό ακριβώς», προσέθεσε, «τιμάται σε πολλές περιοχές της Πατρίδος μας, τις οποίες απήλλαξε από την πανώλη» και κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν ώστε να απαλλάξει την Πατρίδα μας και από την απειλή της πανδημίας.
Αύριο το πρωί, παρά τους πνέοντες εισέτι θυελλώδεις ανέμους, θα μεταβεί στην Κέα, κατά το εξαγγελθέν Προγραμμα.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....