Στο Ιστορικό Θέατρο Απόλλων οι μεγάλες συνεργασίες με σπουδαίες παραστάσεις συνεχίζονται.

Η ακαδημία νέων λυρικών τραγουδιστών Camerata Bardi του Teatro Grattacielo της Νέας Υόρκης και η Ελληνική Συμφωνιέτα παρουσιάζουν την περίφημη όπερα του Μότσαρτ “Don Giovanni” στο Θέατρο Απόλλων της Σύρου στις 29 και 30 Απριλίου 2022. Το έργο θα είναι μια συμπαραγωγή των δύο παραπάνω καλλιτεχνικών φορέων και του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το έτος 2022.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί τον δεύτερο καρπό της συνεργασίας του αυστριακού συνθέτη με τον Ιταλό λιμπρετίστα Lorenzo da Ponte και αποτελεί αναμφίβολα μια από τις δημοφιλέστερες και πιο αριστουργηματικές όπερες της κλασικής περιόδου. Πρόκειται για τη γνωστή ιστορία του Ισπανού νάρκισσου καρδιοκατακτητή Δον Ζουάν, ο οποίος αναζητά την περιπέτεια και την ηδονή στο πρόσωπο οποιαδήποτε γυναίκας βρεθεί στο δρόμο του. Η εκδίκηση του γυναικείου φύλου ωστόσο, δεν θα αργήσει να φανεί, παίρνοντας τη μορφή του πέτρινου αγάλματος του διοικητή της Σεβίλλης και πατέρα της Ντόνα Άννα, τον οποίο ο πρωταγωνιστής έχει φονεύσει σε μονομαχία στην πρώτη σκηνή του έργου.

 

Το έργο θα παιχτεί σε διασκευή για μικρή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού και καλλιτεχνικού διευθυντή της Ελληνικής Συμφωνιέτας Γιώργου Γαλάνη και την ευρηματική σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Teatro Grattaciello, Στέφανου Κορωναίου.
Όπως τονίζει ο σκηνοθέτης: «Η συγκεκριμένη παραγωγή είναι ένας διεπιστημονικός διάλογος μεταξύ όπερας και άλλων καλλιτεχνικών μορφών, εμπνευσμένος από τον Pedro Almodovar και την La Lupe, μια Κουβανή τραγουδίστρια Bollero που έζησε στο Bronx της Νέας Υόρκης κατά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90.»

Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Τάσος Πρωτοψάλτου, το φωτισμό έχει επιμεληθεί η Εμορφίλη Τσιμπλίδου και το εικαστικό μέρος η καλλιτέχνιδα Lolita Valderrama Savage, μια Φιλιππινέζα καλλιτέχνις που ζει και εργάζεται μεταξύ Ιταλίας και Νέας Υόρκης. Η παραγωγή πλαισιώνεται από δύο καστ νέων λυρικών τραγουδιστών με συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Θέατρο Απόλλων

29 & 30 Απριλίου 2022

Ώρα έναρξης: 20:30

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ανακοινωθεί σύντομα και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Ticketservices.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....