Στο πλευρό των σεισμοπλήκτων η Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Μετά συγκινήσεως ανταποκρινόμενος ο ακριτικός λαός του Κεντρικού και Βορείου Έβρου στο κάλεσμα της τοπικής του Εκκλησίας, ολοπρόθυμα εκδήλωσε τα θεοφιλή και φιλάνθρωπα αισθήματά του συγκεντρώνοντας σεβαστές ποσότητες ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Νότιας Τουρκίας και της Βόρειας Συρίας.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, 16η του μηνός Φεβρουαρίου ε.έ. παρεδόθη προς αποστολή, καθ´ υπόδειξη της Ιεράς Συνόδου στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», η πρώτη δόση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους εμπερίστατους αδελφούς των σεισμόπληκτων περιοχών, αποτελουμένη από επτά παλέτες συνολικού βάρους δύο περίπου τόνων, προκειμένου όπως προωθηθεί αρμοδίως. Παράλληλα θα συνεχισθεί η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και φαρμάκων και κατά τις επόμενες ημέρες.

Ο Σεβασμιώτατος σχολιάζοντας τις αυθόρμητες εκδηλώσεις συμπαράστασης του λαού μας, σε συνάφεια με το μήνυμα του ευαγγελικού αναγνώσματος, που πρόκειται να αναγνωσθεί την προσεχή Κυριακή της Απόκρεω, τόνισε ότι «η αγάπη και το ενδιαφέρον για τον εμπερίστατο πλησίον μας θα γίνει το κριτήριο της ιδικής μας σωτηρίας».

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....