Στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας και αυτή την άνοιξη

Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ”Από τη Μακρινίτσα… στους Αγίους Τόπους”.

Τα παιδιά θαύμασαν τα τρία μεγάλων διαστάσεων Προσκυνητάρια των Αγίων Τόπων στη συλλογή του μουσείου και παρατήρησαν τις σκηνές που απεικονίζουν την τοπογραφία των ιερών προσκυνημάτων που σχετίζονται με τη ζωή του Χριστού.

Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος η ομάδα των μαθητών μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων μεταμορφώθηκαν σε “προσκυνητές” και με τη βοήθεια ενός επιδαπέδιου παιχνιδιού ξεκίνησαν από τη Μακρινίτσα με προορισμό τα Ιεροσόλυμα.

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 μαθητές από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αερινού και το 4ο Νηπιαγωγείο Αερινού επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ‘’ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ’’.

Συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην σπουδαιότητα του άρτου και του σιταριού, στη μυστηριακή ζωή της εκκλησίας μας αλλά και στις ευαγγελικές διηγήσεις και στη διδασκαλία του Κυρίου μας.

Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος η ομάδα των μαθητών ζύμωσαν τα δικά τους πρόσφορα και τα έψησαν στον παραδοσιακό φούρνο στην πλατεία της Μακρινίτσας.

Το Σάββατο 20 Μαΐου το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε μέλη της Ερευνητικής Ομάδας Resilience της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου. Οι σύνεδροι ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου όπου έμαθαν για την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Μακρινίτσας. Οι επισκέπτες γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13ο αιώνα έως τον 20ο αιώνα, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου.

Την Δευτέρα 22 Μαΐου το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε εκπαιδευτικούς του 4ου Νηπιαγωγείου Βόλου και μέλη του ERASMUS KA2 από τις χώρες της Ρουμανίας, της Τουρκίας και των Σκοπίων. Όλοι οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου όπου είδαν, έμαθαν και θαύμασαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Μακρινίτσας.

Την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων Καραβάνα Λάρισας, 3ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας και μέλη του Κατηχητικού Σχολείου Αγ. Βασιλείου Βόλου. Όλοι οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου όπου γνώρισαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Μακρινίτσας.

Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής μας να επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα 6 εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι:Από την Δευτέρα έως και την Κυριακή 10:00 π.μ. – 6.00 μ.μ.Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 8.00 το απόγευμα.Στοιχεία επικοινωνίας 2428090016, 6978668632

E-mail: ekmakrinitsas@gmail.com ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου http://makrinitsamuseum.gr/index.php/el/.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....