Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής Νέας Σμύρνης τιμήθηκε η μνήμη του Εθνοϊερομάρτυρος Μητροπολίτου Σμύρνης Χρυσοστόμου

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε χτες το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής Νέας Σμύρνης, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Χρυσοστόμου, Μητροπολίτου Σμύρνης και των συν αυτώ αναιρεθέντων Μαρτύρων κατά την Μικρασιατική Καταστροφή, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης, του και προσκάλεσαντος τους Ασχιερείς, κ. Συμεών και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών και Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου κ. Φιλοθέου.
Κατά τη Θεία Λειτουργία, αντί κηρύγματος, ανεγνώσθη προς το πολυπληθές Εκκλησίασμα η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου επί τη 100ή Επετείω από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, προέτρεψε τους πιστούς να διαβάσουν ιστορικά κείμενα, σχετικά με τα γεγονότα που, πριν 100 χρόνια, οδήγησαν στη Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό του Ελληνισμού από τις πολυαιώνιες εστίες του στην Ιωνική γη, επισημαίνοντας ότι ο Ελληνισμός, όταν είχε ομόνοια και εθνική ομοψυχία μεγαλούργησε, όποτε, όμως, κυριάρχησε διχόνοια και διχασμός ο Ελληνισμός αντιμετώπισε μεγάλες καταστροφές.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι Αρχιερείς επεσκέφθησαν το ψηφιακό Μουσείο Εθνικής Μνήμης του Δήμου Νέας Σμύρνης, όπου παρουσιάζονται στοιχεία και πληροφορίες της Σμύρνης, του «άνθους της Ανατολής», όπως προσφυέστατα χαρακτηρίστηκε!

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....