Κυριακή της Βαϊοφορου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’,ιερούργησε χθες, Κυριακή της Βαϊοφορου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου, με την παρουσία του Δημάρχου κ. Κων. Κουκά, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Πρίγκου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, και πλήθους πιστών, που είχαν κατακλύσει το Ναό και τους πέριξ αυτού χώρους.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στην ευκαιρία που ανοίγεται για κάθε πιστό, εν όψει του Αγίου Πάσχα, να θεωρήσει το χρόνο ως ευπρόσδεκτο καιρό μετανοίας και καθάρσεως, ώστε να ακολουθήσει βιωματικά το Χριστό αναβαίνοντα στα Ιεροσόλυμα, να συσταυρωθεί μαζί Του και να συμμετάσχει επάξια στην εκ νεκρών Ανάστασή Του.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προέστη λαμπράς λιτανευτικής πομπής της Βαϊοφόρου, της καλουμένης “Περίπατος του Αυτοκράτορα”, στην παραλία και τα γραφικά δρομάκια της Μυκόνου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών, φερόντων βάϊα, που κατασκεύασαν τα ίδια ή οικογενείς τους, κατά το επιχώριο έθος, και ψαλλόντων τα κάλαντα της Βαϊοφόρου: «Βάγια-βάγια των βαγιώ, τρώμε ψάρι και κολιό, και την άλλη Κυριακή τρώμε το ψητό αρνί»!
Κατά την άφιξη της λιτανείας στο Μητροπολιτικό Ναό, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, για την εν γένει διακονία του, τους συνεφημερίους του, τους Επιτρόπους και τις ευσεβείς κυρίες και τους νέους για τη φιλοτέχνηση των ωραιοτάτων βαΐων, συνεχάρη τους γονείς των παιδιών, τους ευχήθηκε καλή πρόοδο για τα παιδιά τους και σε όλους για το Άγιο Πάσχα.
Το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε  την ακολουθία του Νυμφίου στο Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, στην ιερά νήσο Τήνο.

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....