Σύδνεϋ: 57 ραγισμένες καρδιές στο Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο της Αγίας Ευφημίας

Αν και βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, η Ελληνική Ομογένεια της Αυστραλίας συγκλονίστηκε και παραμένει συγκλονισμένη από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, το οποίο συνέβη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στην περιοχή των Τεμπών.

Στον απόηχο αυτής της ανείπωτης τραγωδίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ελληνορθόδοξου Κολλεγίου της Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Bankstown του Σύδνεϋ, θέλησαν να εκφράσουν την οδύνη τους με μία συμβολική κίνηση, προσευχόμενοι παράλληλα για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων.

Στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους, και συγκεκριμένα στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης, άνοιξαν μια μεγάλη ελληνική σημαία και ζωγράφισαν στο δάπεδο 57 ραγισμένες καρδιές, όσοι και οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους σύμφωνα με τον απολογισμό των αρχών. Ταυτόχρονα, με τα σώματά τους σχημάτισαν τη συντομογραφία RIP («Rest In Peace» – «Αναπαύσου εν ειρήνη»).

«Μπορεί να βρισκόμαστε στην άλλη άκρη του κόσμου, αλλά οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με όλους όσοι επηρεάστηκαν από αυτό το τρομερό συμβάν», αναφέρεται στο μήνυμα του σχολείου.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....