Σύδνεϋ: Δυναμική επιστροφή με πάνω από 35.000 επισκέπτες για το Ελληνικό Φεστιβάλ της Parramatta

Από γεύσεις, μυρωδιές, ήχους και χρώματα που θύμιζαν Ελλάδα, κατακλύστηκε το προάστιο Parramatta του Σύδνεϋ την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία έλαβε χώρα το περίφημο «Let’s go Greek Festival» της ελληνορθόδοξης Ενορίας – Κοινότητας Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Οι άνθρωποι της Ενορίας, που από το 2014 εργάζονται με μεράκι και αφοσίωση για την επιτυχία και τη διαρκή αναβάθμιση του θεσμού, είχαν τη χαρά να υποδεχθούν φέτος περί τους 35.000 – 40.000 επισκέπτες, Έλληνες ομογενείς και μέλη άλλων κοινοτήτων της αυστραλιανής κοινωνίας, τις προσδοκίες των οποίων κατάφεραν να δικαιώσουν και με το παραπάνω.

Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν πολλοί εκπρόσωποι της πολιτείας και θεσμικοί παράγοντες, ενώ την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία και τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος.

Αναλυτικότερα, το «παρών» στο φετινό «Let’s go Greek Festival» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Χρήστος Καρράς, ο Ομοσπονδιακός Βουλευτής, κ. Andrew Charlton, ο οποίος εκπροσώπησε τον Ομοσπονδιακό Πρωθυπουργό της Αυστραλίας, κ. Anthony Albanese, ο Αρχηγός των Εργατικών της Νέας Νοτίου Ουαλίας, κ. Chris Minns, ο Υπουργός Σωφρονιστικών Υπηρεσιών ΝΝΟ, κ. Geoff Lee, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού ΝΝΟ, κ. Dominic Perrottet, ο Υπουργός Πολυπολιτισμικότητας ΝΝΟ, κ. Mark Coure, ο Βουλευτής κ. Steve Kamper, οι Γερουσιαστές κ. Peter Poulos και κ. Courtney Houssos, και ο Αντιδήμαρχος της Parramatta, κ. Sameer Pandey, ως εκπρόσωπος της Δημάρχου κ. Donna Davis.

Τους επισήμους και όλους τους επισκέπτες του Φεστιβάλ, καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της Ενορίας– Κοινότητας Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, κ. Κοσμάς Δημητρίου. Ο κ. Δημητρίου ευχαρίστησε επίσης τους εθελοντές, οι οποίοι εργάστηκαν σκληρά για την επιτυχή διοργάνωση του Φεστιβάλ, ώστε να προσφέρουν στο κοινό μια αυθεντική εμπειρία ελληνικού πανηγυριού, με πολλές παράλληλες δραστηριότητες και εκπλήξεις.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τις ελληνικές γεύσεις και τα πολλά εδέσματα, που όπως αναμενόταν είχαν την τιμητική τους, το ολοήμερο φεστιβάλ περιελάμβανε ψυχαγωγικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική και χορευτικές επιδείξεις, πολλά περίπτερα με ελληνικά προϊόντα και αντικείμενα, πλούσιες και διασκεδαστικές δραστηριότητες για παιδιά, καθώς και θεματικές εκθέσεις για την ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό της πατρίδας, που φιλοξενούνταν στους εσωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων της Ενορίας.

Η συναρπαστική αυτή ημέρα, που αποτέλεσε μια ανάσα ανακούφισης και αισιοδοξία μετά από μια δύσκολη περίοδο που επέφερε η πανδημία, ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων στον ουρανό της Parramatta και με την υπόσχεση όλων των παρευρισκομένων να ξανασμίξουν, για να γιορτάσουν ελληνικά, στο επόμενο «Let’s go Greek Festival».

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

 

 

πηγη Βήμα 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....