Σύδνεϋ: Γιορτάζοντας τα 20 χρόνια Greek Fest @ Darling Harbour

Έχοντας εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα στην Αυστραλία τα τελευταία 42 χρόνια, το Ελληνικό Φεστιβάλ του Σύδνεϋ ανακοινώνει με υπερηφάνεια τους εορτασμούς για την 20ή επέτειο του Greek Fest @ Darling Harbour το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Φεβρουαρίου 2024.

Το Tumbalong Park, ο γραφικός χώρος μέσα στο Darling Harbour όπου θα τελεστούν οι εορτασμοί, θα ζωντανέψει με πολυάριθμες χορευτικές παραστάσεις παραδοσικής και σύγχρονης Ελληνικής και Κυπριακής μουσικής, πολλαπλές επιλογές ψυχαγωγίας για παιδιά, όπως μαγικά σόου, ζωγραφική και face painting, τον 1ο διαγωνισμό ραπ στα ελληνικά και με τη συμμετοχή πολλών διεθνών και τοπικών καλλιτεχνών.

Το διάσημο ελληνοαυστραλιανό συγκρότημα IHO NYX θα εμφανιστεί για μία μοναδική συναυλία «κάτω από τα αστέρια του Darling Harbour» το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, στις 7μ.μ., ενώ η διεθνής Ελληνίδα τραγουδίστρια Μελίνα Ασλανίδου θα ανέβει στη σκηνή την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, στις 7μ.μ.

Μια σειρά από ελληνικές λιχουδιές θα σερβιριστούν από πωλητές τροφίμων κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Σαββατοκύριακου. Από κλασικές έως σύγχρονες παραλλαγές ελληνικών σνακ και γλυκών, οι παρευρισκόμενοι θα μπορέσουν να απολαύσουν σουβλάκια, χαλούμι, λουκουμάδες και πολλά άλλα.

Εκτός από το τραγούδι, το χορό και τη γευσιγνωσία παραδοσιακών φαγητών, πολλαπλά περίπτερα με ελληνικά προϊόντα καθώς και περίπτερα πολιτιστικής παρουσίασης θα μετατρέψουν την επίσκεψη του κόσμου στην καρδιά του Σύδνεϋ σε μια υπαίθρια γιορτή του ελληνικού πολιτισμού ως εξελισσόμενο κομμάτι της πολυπολιτισμικής σύγχρονης κοινωνίας της Αυστραλίας.

Η 20ή έκδοση του Greek Fest @ Darling Harbour θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει:

– Τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννη Μαλλικούρτη

– Την Ομοσπονδιακή Υπουργό για τις υποθέσεις των αυτοχθόνων, βουλευτή κυρία Linda Burney

– Τον Ομοσπονδιακό βουλευτή για το Banks, κ. David Coleman

– Τον πρωθυπουργό της Πολιτείας Νέας Νότιας Ουαλίας, βουλευτή κ. Chris Minns

– Τον Αρχηγό της αντιπολίτευσης της Πολιτείας Νέας Νότιας Ουαλίας, κ. Mark Speakman,

– Τη Δήμαρχο του Σύδνεϋ, Clover Moore

– Τον Πολιτειακό Υπουργό Μικρών Επιχειρήσεων, Υπουργό Γης και Περιουσίας, Υπουργό Πολυπολιτισμικότητας και Υπουργό Αθλητισμού, κ. Stephen Kamper,

καθώς και πολλά άλλα μέλη του Κοινοβουλίου, επισήμους και αξιωματούχους που θα συμμετάσχουν στην επίσημη τελετή εγκαινίων στο Tumbalong Park την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, στις 6μ.μ..

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας, Χάρης Δανάλης, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τον εορτασμό των 20 χρόνων του Greek Fest @ Darling Harbour, δηλώνοντας: «Είμαστε ενθουσιασμένοι και υπερήφανοι που η παρουσία μας ως Ελληνική Κοινότητα στην καρδιά της πόλης του Σύδνεϋ αγκαλιάζεται εδώ και 20 χρόνια όχι μόνο από τους Ελληνοαυστραλούς, αλλά και από την ευρύτερη Αυστραλιανή Κοινότητα. Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα γεγονός που το κοινό περιμένει με ανυπομονησία και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το κάνουμε αξέχαστο».

Η πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ του Σύδνεϋ, Νία Καρτέρη, μας έδωσε τις δικές της σκέψεις για την πολυαναμενόμενη εκδήλωση: «Το Greek Fest @ Darling Harbour δεν είναι απλώς ένα συνηθισμένο φεστιβάλ – είναι μια εκδήλωση – σταθμός για την κοινότητά μας, ένα Σαββατοκύριακο πολιτιστικής ανάτασης και έκφρασης, και φέτος θα το πάμε ακόμα πιο μακριά. Θέλουμε να γιορτάσουμε τα 20 χρόνια μας στο Darling Harbour αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο προσφέρουμε φεστιβάλ και εκδηλώσεις στην Κοινότητά μας, θέλουμε να εμπλέξουμε περισσότερο τη νεολαία μας, υποστηρίζουμε μια ελληνική νεολαία που θα αναδείξει την ταυτότητά της και θα εξελιχθεί περισσότερο στην υπέροχη και πολυπολιτισμική αυστραλιανή κοινωνία».

Το Greek Fest Darling Harbour αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του 42ου Ελληνικού Φεστιβάλ του Σύδνεϋ που θα διαρκέσει περισσότερο από τρεις μήνες με περισσότερες από 30 εκδηλώσεις στο φετινό ποιοτικό πρόγραμμα. Το φεστιβάλ, που διοργανώνεται από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Νέας Νοτίου Ουαλίας, προσκαλεί όλους τους κατοίκους του Σύδνεϋ να εξερευνήσουν και να γιορτάσουν την ομορφιά του ελληνικού πολιτισμού μέσα από τις τέχνες, την ιστορία, την ψυχαγωγία και το φαγητό.

Στοιχεία εκδήλωσης:

Εκδήλωση: Γιορτάζοντας 20 χρόνια Greek Fest @ Darling Harbour

Τοποθεσία: Tumbalong Park, Darling Harbour, Sydney

Ημερομηνία: Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, 10 π.μ.-10 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και για να κλείσετε εισιτήρια για επιλεγμένες εκδηλώσεις, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.greekfestivalofsydney.com.au.

Η πολυαναμενόμενη εκδήλωση υπόσχεται να προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία, συνδυάζοντας τη μουσική παρουσία της Ασλανίδου με μια ζωντανή γιορτή του ελληνικού πολιτισμού.

Η Μελίνα Ασλανίδου, η οποία χαρακτηρίζεται ως μουσικό φαινόμενο στην Ελλάδα, αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες τραγουδίστριες της γενιάς της. Γνωστή για την μοναδική φωνητική της γκάμα και τα υπέροχα τραγούδια της, η Ασλανίδου έχει καταξιωθεί στο χώρο της, συνδυάζοντας άψογα τις παραδόσεις της ελληνικής λαϊκής, της εντέχνης και της ποπ μουσικής. Η εμφάνισή της στο Tumbalong  Park θα μαγέψει το κοινό, προσθέτοντας μια αυθεντικά ελληνική μουσική πινελιά στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....