Σύδνεϋ: Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στον εορτασμό της 25ης Επετείου της ιδρύσεως της Ενορίας Αγ. Στυλιανού

Φωτογραφίες: Natasha Magdanis

Μαζί με τον Ποιμενάρχη και Πνευματικό τους Πατέρα, Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, εόρτασαν οι ομογενείς της περιοχής Gymea του Σύδνεϋ την 25η Επέτειο της ιδρύσεως της Ενορίας τους, η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Στυλιανό.

Ο Σεβασμιώτατος τίμησε με την παρουσία του τον Ετήσιο Χορό της Ενορίας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 18 Φεβρουαρίου. Τον υποδέχτηκαν ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Στυλιανού, π. Κωνσταντίνος Βαρυπάτης, και ο Πρόεδρος της Ενορίας, κ. Paul Parris, ενώ παρούσα, μεταξύ άλλων, ήταν η ομογενής Πολιτειακή Βουλευτής κ. Ελένη Πετεινού.

Κατά την ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος επαίνεσε τη δυναμική που έχει αναπτύξει η Ενορία του Αγίου Στυλιανού κατά την 25ετή πορεία της, ενώ αναφέρθηκε με λόγους ευγνωμοσύνης σε όλους εκείνους, κληρικούς και λαϊκούς, οι οποίοι ανέλαβαν και υλοποίησαν με θυσιαστικό φρόνημα το ιερό εγχείρημα της ιδρύσεώς της στα τέλη της δεκαετίας του 1990. «Είναι άξιο επαίνου που καταφέρατε, σε στενή και δημιουργική συνεργασία μεταξύ σας και με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, να δημιουργήσετε μια υποδειγματική Ενορία, που όχι μόνο εξυπηρετεί τις ανάγκες των ελληνορθοδόξων πιστών, αλλά και, γενικότερα, δίδει μαρτυρία, εδώ στα νότια προάστια του Σύδνεϋ, του πλούτου της ελληνορθόδοξης κληρονομιάς και του πνευματικού μας θησαυρού», υπογράμμισε.

Ειδική μνεία έκανε ο Σεβασμιώτατος στην πολύ σύντομη ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Στυλιανού, τον οποίο μάλιστα αξιώθηκε να εγκαινιάσει επίσημα ο ίδιος, λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας. «Ήταν η πρώτη εκκλησία που καθαγίασα», σημείωσε, «και γι’ αυτόν τον λόγο θα παραμείνει για πάντα στην καρδιά μου».

Ακολούθως αναφέρθηκε στις ποικίλες δραστηριότητες που υλοποιεί η Ενορία, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται τα παιδιά και οι έφηβοι, οι οικογένειες, οι ηλικιωμένοι, οι παραδόσεις και ο πολιτισμός, καθώς επίσης η φιλανθρωπία η οποία υπηρετείται με την υλοποίηση προγράμματος σίτισης. Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δραστηριότητες αυτές θα επεκταθούν περαιτέρω.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι η Ενορία Αγίου Στυλιανού έχει εξασφαλίσει άδεια για τη ανέγερση ενός παιδικού σταθμού, 60 θέσεων, και κοινοτικού κέντρου – έργα που το κόστος τους ανέρχεται σε περίπου 6,5 εκατ. δολάρια. Όποιοι δύνανται και επιθυμούν να συνεισφέρουν σε αυτή την πρωτοβουλία, μπορούν να απευθύνονται στην Ενορία.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον π. Κωνσταντίνο, ο οποίος ίδρυσε την Ενορία και με τον άοκνο αγώνα του την οδήγησε σε πρόοδο και ακμή. Επίσης, μνημόνευσε τη συμβολή της Πρεσβυτέρας Ελένης και των μελών της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, της παρούσης και των παρελθόντων συνθέσεων αυτής, ενώ ευχαρίστησε τις κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητος, τους αμέτρητους άλλους εθελοντές που έχουν συνεισφέρει στο έργο της Ενορίας και όλους όσοι διαχρονικά έχουν υποστηρίξει την Ενορία, με αγάπη και θερμή πίστη προς τον προστάτη της Άγιο Στυλιανό.

Καταληκτικά, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε όλους να προσευχηθούν για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων ενοριτών που πρωτοστάτησαν, καθώς και για να έχουν υγεία και δύναμη όσοι συνεχίζουν το ιερό έργο τους. Έκλεισε δε με την πατρική ευχή η Ενορία να συνεχίσει το ευλογημένο ταξίδι της, με ενότητα και ομόνοια, ώστε να ανταποκρίνεται στις πολλαπλές ανάγκες της ελληνικής κοινότητας και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....