Σύδνεϋ: Το σχολείο των Αγίων Πάντων τίμησε την Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης με σεβασμό και αξιοπρέπεια

Το σχολείο των Αγίων Πάντων στο Σύδνεϋ με υψηλό αίσθημα υπερηφάνειας τίμησε την Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 την Κυριακή, 24 Μαρτίου. Στις επετειακές εκδηλώσεις, που διοργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, συμμετείχαν το προσωπικό και οι μαθητές του σχολείου.

Οι φετινοί εορτασμοί ξεκίνησαν με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που παρακολούθησαν την επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Redfern, την οποία που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος. Οι μαθητές εκπροσώπησαν το σχολείο των Αγίων Πάντων και απέτισαν φόρο τιμής σε αυτό το σημαντικό ορόσημο της ελληνικής ιστορίας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, μαθητές και προσωπικό συγκεντρώθηκαν στο Martin Place για την τελετή κατάθεση στεφάνων. Όλοι οι μαθητές από το Νηπιαγωγείο έως τη Γ’ Λυκείου, έδειξαν ευλάβεια και σεβασμό σε όσους συνέβαλλαν στον αγώνα για την ελληνική ανεξαρτησία.

Στη συνέχεια, οι μαθητές των Αγίων Πάντων αποχώρησαν από το Martin Place και παρήλασαν κατά μήκος της οδού Pitt, προς την Όπερα του Σύδνεϋ, όπου πραγματοποιήθηκε το απογευματινό σκέλος των εορτασμών. Οι μαθητές που συμμετείχαν στη χορωδία των τριών ελληνορθόδοξων σχολείων, τραγούδησαν μπροστά σε χιλιάδες κόσμου στα σκαλιά του Μεγάρου Όπερας, ενισχύοντας το αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας των παρευρισκόμενων.

«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια που επέδειξαν οι μαθητές μας εκπροσωπώντας το σχολείο των Αγίων Πάντων κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας», δήλωσε η κ. Ελευθερία Λιλλή, διευθύντρια του σχολείου. «Η συμμετοχή τους σε αυτό το σημαντικό γεγονός όχι μόνο τιμά την ιστορία και την κληρονομιά του έθνους μας, αλλά και προάγει την καλή φήμη του σχολείου μας».

Στους Άγιους Πάντες, το πρόγραμμα του σχολείου έχει εντάξει εκδηλώσεις που εμπλουτίζουν τις γνώσεις των μαθητών σχετικά με την ορθόδοξη πίστη, τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική ιστορία. Σε αυτές περιλαμβάνονται το Τριώδιο, οι Απόκριες, η Καθαρά Δευτέρα, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, το Πάσχα, η Μάχη της Κρήτης, η γιορτή των Αγίων Πάντων, η Κοίμησις της Θεοτόκου και η επέτειος του ΟΧΙ.

Μέσα από τα μαθήματα της ελληνικής γλώσσας και των θρησκευτικών, οι μαθητές των Αγίων Πάντων μαθαίνουν για τα ιστορικά γεγονότα και τις σημαντικές ελληνικές γιορτές, συμμετέχοντας συχνά σε ειδικές παρουσιάσεις που διοργανώνονται σε σχολικές συναθροίσεις. Η μάθηση των ελληνικών παρέχει στους μαθητές γερές βάσεις στις γλωσσικές δεξιότητες και διευρυμένη εκτίμηση του ελληνικού πολιτισμού. Τα μαθήματα στοχεύουν στην καλλιέργεια υγιούς θρησκευτικής και πολιτιστικής συνείδησης μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές πρακτικές. Έτσι, καλλιεργείται η βαθιά κατανόηση του άρρηκτου δεσμού μεταξύ των πυλώνων της πίστης, της γλώσσας και του πολιτισμού.

Το σχολείο των Αγίων Πάντων βοηθά στη διαμόρφωση της ζωής των μαθητών σε συνεργασία με τις οικογένειές τους από το 1990. Ιδρύθηκε από την Ενορία και Κοινότητα του Belmore και Περιχώρων, με σκοπό να υποστηρίξει την προσπάθεια των οικογενειών που επιθυμούσαν να καλλιεργήσουν τις ελληνικές αξίες και την ορθόδοξη χριστιανική πίστη στην επόμενη γενιά Ελληνοαυστραλών. Σήμερα, το σχολείο των Αγίων Πάντων προσελκύει μαθητές από διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμούς, οι οποίοι γίνονται αποδέκτες αυτής της πλούσιας κληρονομιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το σχολείο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο All Saints Grammar.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....