Συγχαρητήρια του ΥΠΕΞ της Ελλάδος για την ίδρυση νέου σχολείου για την εκμάθηση Ελληνικών στη Βρισβάνη

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, δια του Γενικού Γραμματέως Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, συγχαίρει θερμά όσους συνέβαλαν στην ίδρυση και λειτουργία του νέου σχολείου για την εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας στη Βρισβάνη, του οποίου τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος το Σάββατο, 12 του τρέχοντος μηνός, στις εγκαταστάσεις της ελληνορθόδοξης Ενορίας Αγίας Παρασκευής.

Στη συγχαρητήρια επιστολή του ο κ. Χρυσουλάκης δηλώνει την ικανοποίηση, την ειλικρινή χαρά, αλλά και την ελπίδα που προκάλεσε είδηση της τέλεσης των εγκαινίων του νέου σχολείου στην πρωτεύουσα της Κουνισλάνδης, ενώ επαναλαμβάνει τα λόγια που απηύθυνε στα παιδιά, κατά την τελετή των εγκαινίων, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος, ότι με την εκμάθηση των Ελληνικών θα έχουν ένα επιπλέον εφόδιο για να προσφέρουν στην κοινωνία.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή του Γενικού Γραμματέως Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη:

Αποτελεί ιδιαίτερη ικανοποίηση και προκαλεί την πιο ειλικρινή χαρά αλλά και ελπίδα, η είδηση για τα εγκαίνια – πρόσφατα – σχολείου για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο το Brisbane.

Πρόκειται για την υλοποίηση μιας πολύ σύνθετης προσπάθειας που ξεκίνησε από το όραμα και την προτροπή του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας. Δρομολογήθηκε πριν από δύο χρόνια, κατά την πρώτη ποιμαντική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στο Queensland, αλλά δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την ευγενική δωρεά και την αμέριστη στήριξη του ζεύγους Σωτηρίου & Αγγελικής Μανωλόπουλου.

Εξίσου σημαντική υπήρξε και η διαρκής στήριξη του Προέδρου της Ενορίας της Αγίας Παρασκευής, κ. Κωνσταντίνου Στρατικόπουλου, στις εγκαταστάσεις της οποίας λειτουργεί το σχολείο.

Η συμβολή των ανθρώπων που οραματίστηκαν και υλοποίησαν αυτό το σχολείο στη διατήρηση της εθνικής μας κληρονομιάς είναι πραγματικά ανεκτίμητη. Το γεγονός αυτό άλλωστε, επιβεβαιώνει την απήχηση που είχε η προσπάθειά τους, καθώς στο νεοσύστατο σχολείο έχει ήδη 110 μαθητές, οι οποίοι θα έχουν πλέον την πολύτιμη ευκαιρία να διδαχθούν εκεί τη γλώσσα των προγόνων τους.

Συγχαρητήρια αξίζουν όμως και στους γονείς τους, που έσπευσαν να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή, αποδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον τους, ώστε τα παιδιά τους να διατηρήσουν ζωντανή την εθνική τους ταυτότητα.

Έρχομαι λοιπόν κι εγώ να στείλω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες και τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους ανωτέρω, που επέτυχαν αυτό το αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα, πολύτιμους αρωγούς στη δική μας συνεχή προσπάθεια για κάθε δυνατή βοήθεια στους Έλληνες του εξωτερικού.

Από την πλευρά μου εύχομαι καλή αρχή στους δασκάλους και στους μαθητές. Θα ήθελα να επαναλάβω και εγώ αυτό που υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας απευθυνόμενος στα παιδιά, κατά την τελετή των εγκαινίων: «Με την εκμάθηση των Ελληνικών θα γίνετε πιο δυνατοί και θα έχετε ένα επιπλέον εφόδιο για να προσφέρετε στην κοινωνία».

Και πάλι θερμά συγχαρητήρια!

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....