Συγκινητική βοήθεια από τα ακριτόπουλα της Καρπάθου προς τους πλημμυροπαθείς της Μαγνησίας

Είναι πραγματικά συγκινητική η ανθρωπιστική βοήθεια που καταφθάνει στη Μαγνησία και στη τοπική Εκκλησία, από Ιερές Μητροπόλεις και άλλους φορείς, για την στήριξη των πλημμυροπαθών της περιοχής. Πρόκειται για βοήθεια που περιλαμβάνει πολύ μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένου νερού, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Ξεχωριστή, ανάμεσά τους, ήταν η προσφορά των μικρών παιδιών από το χωριό Πύλες της ακριτικής Καρπάθου, τα οποία, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού έστησαν ένα πρόχειρο «μαγαζάκι» στο χωριό τους, με χειροποίητες κατασκευές τους, από την διάθεση των οποίων συγκέντρωσαν το ποσό των 560 ευρώ. Το ποσό αυτό, με την εμπνευσμένη καθοδήγηση ενός εκλεκτού Κληρικού και Παπα-δάσκαλου στην Κάρπαθο, του Αρχιμανδρίτου Καλλινίκου Μαυρολέοντος, κατέθεσαν ήδη στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Η Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου, επίσης, ετοιμάζει ανθρωπιστική αποστολή προς την Μητρόπολη Δημητριάδος, για τη στήριξη των ευπαθών συνανθρώπων μας.

Σχολιάζοντας την συγκινητική πρωτοβουλία των παιδιών και του πνευματικού τους Πατέρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «όσο υπάρχουν ψυχές που αγαπούν, υπάρχει ελπίδα σ’ αυτόν τον τόπο».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....