Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: Σήμερα οι τοποθετήσεις Μητσοτάκη και πολιτικών αρχηγών, το απόγευμα η ονομαστική ψηφοφορία

Με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών αρχηγών διεξάγεται σήμερα, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση για την «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια».

Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί, εάν θελήσουν έχουν την δυνατότητα και δευτερολογιών. Μετά τους πολιτικούς αρχηγούς θα υπάρξει ένας επιπλέον κύκλος ομιλητών βουλευτών, ένας από κάθε κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ θα τοποθετηθεί και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Αργά το απόγευμα, αναμένεται η συζήτηση να έχει ολοκληρωθεί και να ξεκινήσει η διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ΔτΠ ζήτησε η συζήτηση να οργανωθεί σε περισσότερους κύκλους ομιλητών – βουλευτών ώστε να μπορούν όσο το δυνατόν περισσότεροι βουλευτές να τοποθετηθούν επί της Συμφωνίας. Πρόκειται για ένα θέμα που αναμένεται να θέσει και σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια.

Η Κύρωση της Συμφωνίας με την Γαλλία εισάγεται στην Ολομέλεια από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με την θετική ψήφο της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης ενώ την καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....