Συναντήσεις του Οικουμενικού Πατριάρχου στη Σαουδική Αραβία

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος επισκέπτεται το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, όπου πραγματοποίησε ομιλία  στο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Συνάντηση για την Προώθηση Κοινών Αξιών μεταξύ των πιστών των Θρησκειών», συναντήθηκε την Τετάρτη, 11 Μαΐου, με τον Υπουργό Επικρατείας της Σαουδικής Αραβίας, αρμόδιο για εξωτερικά θέματα, κ. Adel al-Jubeir, ο οποίος εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις πρωτοβουλίες του Παναγιωτάτου και τις δράσεις του Οικουμενικού Θρόνου.

Στη συνάντηση παρέστη και ο κ. Fahad Abualnasr, Aναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.

Ακολούθως, ο Παναγιώτατος δέχθηκε σε ακρόαση, στο κατάλυμά του, τον κ. Rashad Hussain, Πρέσβη των Η.Π.Α. για την θρησκευτική ελευθερία.

Το ίδιο βράδυ, ο Παναγιώτατος επισκέφθηκε την Ελληνική Πρεσβεία, όπου τον υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Ριάντ, κ. Αλέξης Κωνσταντόπουλος, παρουσία των συνεργατών του και Ελλήνων που εργάζονται στη Σαουδική Αραβία. Ο Παναγιώτατος μίλησε πατρικώς προς τους παρισταμένους και τους ευλόγησε. Στη συνέχεια ο Έλληνας Πρέσβης παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Παναγιωτάτου και της συνοδείας του, στο οποίο παρακάθησαν, επίσης, ο Πρέσβης της Κύπρου κ. Σταύρος Αυγουστίδης, διπλωμάτες και επιχειρηματίες.

 

Φωτογραφία: Συνάντηση του Παναγιωτάτου με τον Υπουργό κ. Adel al-Jubeir (arabnews.com)

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....