Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με εκπροσώπους ισραηλινών οικογενειών που απήχθησαν στη Γάζα

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Συνάντηση με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Νόαμ Κατς και εκπροσώπους ισραηλινών οικογενειών που απήχθησαν στη Γάζα, είχε  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Πρέσβης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και ανέφερε ότι συνόδευε εκπροσώπους από 242 οικογένειες ισραηλινών που απήχθησαν από την Χαμάς τον Οκτώβριο. Τόνισε ότι βρίσκονται εδώ για να απευθύνουν έκκληση για βοήθεια σε όποιον μπορεί να βοηθήσει, ώστε να επιστρέψουν οι οικογένειες τους στο σπίτι τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Πρέσβη και τα μέλη και τόνισε ότι είμαστε όλοι συγκλονισμένοι για ολά αυτά που βλέπουμε και ακούμε. «Νομίζω, ότι δεν υπάρχει άνθρωπος σε αυτόν τον κόσμο που, από τις βάρβαρες εικόνες των παιδιών που σφαγιάζονται και τους αιχμαλώτους, να μην ανατριχιάζει και να μην αγανακτεί» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε ότι τα συγκλονιστικά αυτά συναισθήματα ταράζουν τις ψυχές όλων των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος των Ελλήνων και του ίδιου προσωπικά. Σημείωσε ότι η Εκκλησία θα κάνει ό,τι μπορεί και θα είναι συνεργάτες και συνοδοιπόροι των οικογενειών αυτών. «Είναι ώρα να αφήσουμε τα λόγια και να αρχίσουμε τα έργα» επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε ο Θεός να δώσει γρήγορα μία λύση.

Κατόπιν, οι εκπρόσωποι των οικογενειών μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τα βιώματά τους και με φανερή συγκίνηση παρακάλεσαν τον Αρχιεπίσκοπο να βοηθήσει, όπως μπορεί, ώστε να επιστρέψουν στο σπίτι τους οι απαχθέντες.

Ο Αρχιεπίσκοπος υποσχέθηκε ότι θα θέσει το ζήτημα στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΙΣ, διότι, όπως είπε, είναι ένα βάρος που πρέπει να σηκώσουν όλοι οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....