Συνάντηση ενημέρωσης των κατοίκων του Ελαιώνος Μάκρης για μέτρα κατά της πυρκαγιάς

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ελαιώνος, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής για τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να παρθούν, έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πυρκαγιάς. Την ενημέρωση συντόνισε ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Ιωάννης Ζαμπούκης.

Όλοι θυμούνται την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε τον νομό μας τον περασμένο Αύγουστο. Αρμόδιοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας. του Δήμου Αλεξανδρουπόλεως και της Αστυνομικής Διευθύνσεως ενημέρωσαν τους κατοίκους της περιοχής του Ελαιώνος για τα μέτρα προστασίας αλλά και για το πως θα πρέπει να αντιδράσουν σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς. Σημειώνεται πως η περιοχή του Ελαιώνος φημίζεται για τα αρχαία ελαιόδεντρα 2000 ετών και για το πανέμορφο τοπίο που συναντά κανείς.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος συμμετείχε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε θυμίζοντας σε όλους τις δύσκολες ημέρες της καταστροφικής πυρκαγιάς. Έπειτα, παρότρυνε όλους τους κατοίκους της περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το φετινό καλοκαίρι και να τηρήσουν κατά γράμμα τις συμβουλές των αρμόδιων φορέων έτσι ώστε να μην πληγούν τα κτήματά τους αλλά και μια τόσο σημαντική περιοχή της πόλεώς μας. Τέλος, συνεχάρη τον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία και για τον συντονισμό των ζητημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....