Συνάντηση Θεολόγων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Γερμανία

Η 18η Συνάντηση Θεολόγων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ευαγγελικής Εκκλησίας εν Γερμανία λαμβάνει χώρα από 3 Οκτωβρίου 2022 και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 του μηνός. Θέμα της είναι «Οι σχέσεις μας μετά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης του 2016».

Της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου ηγείται ο Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος. Μέλη της είναι ο Θεοφ. Επίσκοπος Αργυρουπόλεως κ. Αμβρόσιος, οι Αιδ. Πρωτοπρεσβύτεροι κ. Κωνσταντίνος Μύρων και Δρ. Γεώργιος Μπασιούδης, ο Οσιολ. Διάκονος κ. Οικουμένιος Αμανατίδης, Κωδικογράφος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, οι Δρες και Άρχοντες της Εκκλησίας Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής και Κωνσταντίνος Βλαγκόφτης υπό την ιδιότητα του Γραμματέως, ο Καθηγητής Δρ. Κωνσταντίνος Νικολακόπουλος, η Δρ. Μαρίνα Κυρούδη και ο κύριος Γεώργιος Βλαντής.

Σήμερα το βράδυ οι δύο αντιπροσωπείες επισκέφθηκαν την Ενορία Αναλήψεως του Κυρίου Βερολίνου της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, όπου και παρέστησαν στην ακολουθία του Εσπερινού. Στη συνέχεια ο Θεοφ. Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Εμμανουήλ, αρχιερατικώς προϊστάμενος της ενορίας, προσφώνησε τους προσκεκλημένους, προς τιμήν των οποίων παρατέθηκε κατόπιν δεξίωση.

Φωτογραφίες: Andreas Müller

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....