Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας με τον Πρωθυπουργό της Βικτώριας

Συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 16 Μαΐου, στη Μελβούρνη, και συγκεκριμένα στο κτίριο του τοπικού Κοινοβουλίου της Βικτώριας, με τον πολιτειακό Πρωθυπουργό (Premier) κ. Daniel Andrews. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα αλληλοεκτιμήσεως και συνεργασίας των δύο ανδρών και στην ατζέντα των συζητήσεων υπήρχαν ζητήματα που απασχολούν τον Ελληνισμό των δύο Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών της Πολιτείας της Βικτώριας, Μελβούρνης και Νορθ-Κόουτ.

 

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η περαιτέρω ανάπτυξη, ανακαίνιση και αξιοποίηση του κτιρίου του «Άξιον εστιν» στο Νορθ-Κόουτ. Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο σχέδιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και του Σεβασμιωτάτου, το οποίο προσβλέπει στο άνοιγμα των κτιρίων και των χώρων που θα διαμορφωθούν και στη δυνατότητα χρήσεώς τους από την Ελληνική Ομογένεια και κυρίως τους νέους.

 

Παράλληλα, συζητήθηκε η πιθανότητα ανεύρεσης καταλλήλου οικοπέδου για την ανέγερση του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Ελλήνων στη Μελβούρνη, έναν πόθο των Ελλήνων Μεταναστών τον οποίο πρόκειται να υλοποιήσει ο Σεβασμιώτατος. Ο Πρωθυπουργός κ. Andrews συμμερίστηκε την αγωνία του Αρχιεπισκόπου και έδειξε έντονο και ζωηρό ενδιαφέρον και για τα δύο προτεινόμενα μεγαλόπνοα σχέδια της τοπικής Εκκλησίας.

Τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο συνόδευαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σωζοπόλεως κ. Κυριακός και Κερασούντος κ. Ευμένιος, ο Αρχιδιάκονος κ. Αθηναγόρας Καρακωνσταντάκης, ο Διάκονος κ. Ειρηναίος Κόϊκας, ενώ από την πλευρά του Πρωθυπουργού, παρόντες στην συνάντηση ήταν οι Βουλευτές Steve Dimopoulos και Lee Tarlamis.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....