Σύναξη μαθητών Γυμνασίου στο Κινταμάλι

Με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου πραγματοποιήθηκε σύναξη μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Κινταμάλι.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής κατέφθαναν ομαδικά οι μαθητές, για να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία. Οι αγγελικές φωνές τους πλημμύρισαν το ναό δημιουργώντας μια εξαιρετική λατρευτική πανδαισία. Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο για τους αδικοχαμένους αδελφούς μας στο δυστύχημα των Τεμπών. Οι μαθητές της Τανζανίας, στο άκουσμα της είδησης, προσευχήθηκαν υπέρ αναπαύσεως των αθώων ψυχών ενώ έψαλλαν μέσα από την καρδιά τους το «Αιώνια η μνήμη» και το «Χριστός Ανέστη».

Ακολούθησε σύντομη ομιλία από τους κληρικούς της Επισκοπής, οι οποίοι μετέφεραν στους μαθητές την ευχή και ευλογία του πνευματικού τους πατέρα, Θεοφιλεστάτου κ. Αγαθονίκου, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στο νόημα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και να συμβουλέψουν κατάλληλα τους μαθητές για την πορεία της εν Χριστώ ζωής τους»!

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε υπαίθρια εκδήλωση με τραγούδια και παιχνίδια, ενώ παρατέθηκε και γεύμα, το οποίο ήταν προσφορά των μελών της Ιεραποστολικής Στέγης υπέρ αναπαύσεως των αιφνιδίως θανόντων αδελφών μας στα Τέμπη.

Στο τέλος, διανεμήθηκαν σε όλους συμβολικά δώρα, όπως εικονάκια, σταυρουδάκια, κομποσχοίνια σχολικά είδη και ρούχα. Εκπρόσωποι των μαθητών πήραν το λόγο και αφού ευχαρίστησαν τον Θεοφιλέστατο για την ευλογία που έδωσε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση, εκφράστηκαν με τα πιο θερμά λόγια για την Εκκλησία, την αγάπη τους να διακονούν από διάφορες θέσεις τις ενορίες τους, ενώ παρακάλεσαν τους παριστάμενους κληρικούς και τη Μοναχή Ειρήνη, που επωμίστηκε την οργάνωση της Συνάξεως, να ανανεώσουν το ραντεβού τους για επόμενη φορά, ώστε να διατηρείται επικοινωνία και φιλική σχέση μεταξύ των ορθοδόξων μαθητών όλων των σχολείων της Ιρίνγκα.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....