Σύναξη Οικογενειών, που οργάνωσε η Ορθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα «Αγία Λυδία»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου, η πρώτη για το νέο εκκλησιαστικό και κατηχητικό έτος Σύναξη Οικογενειών, που οργάνωσε η Ορθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα «Αγία Λυδία». Οι γονείς με τα παιδιά τους προσήλθαν στην Ιερά Μονή με πολλή χαρά και ενθουσιασμό, από διάφορα μέρη της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
Αρχικά, τελέσθηκε στο Καθολικό της Μονής δέηση για τη νέα κατηχητική χρονιά. Στη συνέχεια, τα παιδιά απασχολήθηκαν με όμορφες δραστηριότητες και παιχνίδι, ενώ οι γονείς προσήλθαν στο Συνοδικό της Μονής για να ακούσουν ομιλία από τον Καθηγούμενο, π. Νικάνορα. Θέμα της ομιλίας «ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΚΑΥΓΑΔΕΣ». Ένα καυτό θέμα, που αποτελεί μία σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουν γονείς και παιδιά μέσα στην οικογένεια. Μετά το πέρας της ομιλίας, ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους γονείς, οι οποίοι εξέθεσαν τους προβληματισμούς, τις απορίες αλλά και τις διάφορες προσωπικές τοποθετήσεις επάνω στο θέμα.
Αμέσως μετά, τα παιδιά παρουσίασαν στους γονείς τους ένα μικρό χαρούμενο πρόγραμμα και ακολούθησε γεύμα για όλους, το οποίο είχαν ετοιμάσει με πολλή αγάπη οι αδελφές της αδελφότητος της Αγίας Λυδίας.
Το πρόγραμμα ακολούθως περιλάμβανε ξενάγηση στο Μουσείο της Μονής, από τον υπεύθυνο του Μουσείου π. Βασίλειο, και αφού θαύμασαν όλοι τα εξαιρετικά κειμήλια της Μονής, απόλαυσαν στη συνέχεια ένα χαλαρό απόγευμα με συζήτηση με τους Πατέρες της Μονής, προτού αναχωρήσει ο καθένας για τον τόπο της κατοικίας του.
Ευχόμαστε σε όλους, καλή νέα κατηχητική χρονιά, με πλούσια την ευλογία του Θεού.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....