Συνεχίζονται εντυπωσιακά οι εκδηλώσεις για τη Μικρασία στην Νέα Αρτάκη

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 το απόγευμα, στον προαύλειο χώρο του Ενοριακού Ι. Ν. Αγίων Αποστόλων Νέας Αρτάκης πραγματοποιήθηκε η έναρξη των προγραμματισμένων πολυήμερων Εκδηλώσεων Μνήμης των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τις οποίες συνδιοργανώνουν η Ενορία Αγ. Αποστόλων Ν. Αρτάκης, το Ι. Προσκύνημα Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης και ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Χαλκιδέων.

 

Το σύνολο των Εκδηλώσεων προλόγισε ο Προϊστάμενος της Ενορίας, Αρχιμ. Στέφανος Καραμούζης, ο οποίος, κλείνοντας, κάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο να κηρύξει την έναρξη των Εκδηλώσεων.

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος απηύθυνε χαιρετισμό προς τους πολυπληθείς προσελθόντες τιμητές της ιστορικής μνήμης και επεσήμανε την σημασία της διατήρησης της μνήμης μέσα από την σχέση των ανθρώπων με την ιστορία τους, όπως αυτή όντως συνέβη και όταν αποτυπώνεται αληθώς.

 

Μετά την κήρυξη της ενάρξεως, μαθητές και μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Αρτάκης, υπό την επιμέλεια των διδασκάλων κ. Ευδοκίας Ζέρβα και Παγώνας Μιχελή και με την μουσική επένδυση της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής «Γέφυρες», υπό τη διεύθυνση του κ. Ανδρέα Σκάνδαλου, παρουσίασαν δρώμενο με θέμα: «Ανάθεμα τον αίτιο… Μνήμες από τον ξεριζωμό και την προσφυγιά των Αρτακηνών της Κυζίκου», το οποίο απέσπασε θερμά χειροκροτήματα από το κατασυγκινημένο κοινό.

 

Στην Εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου και οι Ιερείς της Ν. Αρτάκης, η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, κ. Ελένη Αϊδίνη και ο Αντιδήμαρχος Ν. Αρτάκης κ. Χαράλαμπος Κώσταρος, ο οποίος έκλεισε την Εκδήλωση με σύντομο χαιρετισμό του.

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....