Συνεργασία Γεν. Γραμ. Απόδ. Ελληνισμού & Δημ. Διπλωματίας με το International MBA του Οικ. Παν/μίου Αθηνών

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης υποδέχτηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών αντιπροσωπεία του MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να διερευνηθεί η συνεργασία των δυο φορέων και η προώθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στο εξωτερικό.

Ο Γενικός Γραμματέας συνεχάρη την αντιπροσωπεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου για το εξαιρετικό πρόγραμμα του MBA International και εξέφρασε την πρόθεσή του να συνδράμει στην προβολή του στο εξωτερικό. Αναφέρθηκε στην πρόσφατη, άκρως επιτυχημένη προβολή του πρώτου αγγλόφωνου προπτυχιακού Προγράμματος Ιατρικής Επιστήμης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και δεσμεύτηκε να παράσχει ανάλογη υποστήριξη και στο καινοτόμο πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Ελληνική Κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προώθηση των αγγλόφωνων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων και για το λόγο αυτό νομοθέτησε σχετικά. Ταυτόχρονα το πρόγραμμα Study in Greece, στο οποίο συνεργάζονται το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Παιδείας, αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο της διεθνοποίησης των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα εμβάθυνσης της συνεργασίας των δυο φορέων μέσω της υπογραφής σχετικού μνημονίου.

Επισημαίνεται ότι το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοικητική των Επιχειρήσεων με Διεθνή προσανατολισμό – MBA International είναι ένα διεθνές και καινοτόμο ΜΒΑ πρόγραμμα το οποίο προσφέρεται εξ’ ολοκλήρου στην Αγγλική γλώσσα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2013 κατέκτησε το βραβείο Καινοτομίας 2013 (MBA Innovation Award 2013) του διεθνούς οργανισμού πιστοποίησης Association of MBAs’ (ΑΜΒΑ). Η δε πιστοποίηση από τον ΑΜΒΑ, την οποία κατέχει το Πρόγραμμα από το 2005, η διεθνής κατάταξή του, ως το κορυφαίο MBA στην Ελλάδα και ανάμεσα στα κορυφαία στην Ευρώπη, καθώς και το ισχυρό δίκτυο των αποφοίτων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενισχύουν σημαντικά την αναγνωρισιμότητα και τη φήμη του Προγράμματος παγκοσμίως. Το MBA International προσφέρεται τόσο σε Πλήρους όσο και σε Μερικής φοίτησης σπουδαστές και προσελκύει φοιτητές από περισσότερες από 30 χώρες (περισσότερες πληροφορίες: https://imba.aueb.gr/και https://imba.aueb.gr/newsletterpost/).

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....