Τα κατηχητικά σχολεία εόρτασαν την 25η Μαρτίου στην Ι. Μ. Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς

Στο κατάμεστο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε η γιορτή των κατηχητικών σχολείων της Μητροπόλεώς Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς .

Την γιορτή ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν τα κατηχητικά σχολεία του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου Αρετσούς και του Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Ν. Κρήνης. Σε πνεύμα άριστης και εποικοδομητικής συνεργασίας οι κατηχήτριες και οι κατηχητές των ενοριών εργάστηκαν με τα παιδιά αρκετούς μήνες για να παρουσιάσουν την σημερινή γιορτή.

Επί σκηνής οι μικροί μαθητές σάρκωσαν τους ήρωες της Επανάστασης, τους Φιλικούς, το Κρυφό Σχολειό, το Κούγκι, τις Ναουσαίες της Αράπιτσας, τους άνδρες, τις γυναίκες και τα μικρά παιδιά που ορκίστηκαν στον αγώνα υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Οι μικροί μας χορωδοί τραγούδησαν για την ελευθερία, την πατρίδα και τα ιδανικά του γένους και του έθνους μας ενάντια στο ρεύμα των καιρών που ακυρώνει αδιάκριτα θεμελιώδεις αξίες.

Το χειροκρότημα ήταν δυνατό και τα μάτια μας υγρά από την συγκίνηση για όλα όσα είδαμε και ακούσαμε να μας διδάσκουν τα μικρά παιδιά και οι νέοι μας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος ευχαρίστησε εγκάρδια όλους τους συντελεστές της γιορτής και τους γονείς που εμπιστεύονται στην εκκλησία τα παιδιά τους. Τόνισε, ότι το σύγχρονο κατηχητικό σχολείο λειτουργεί ως άλλο κρυφό σχολειό διδάσκοντας Χριστό αλλά και Πατρίδα.

Οι θυσίες για την ελευθερία και το αίμα των ηρώων που πότισε τα χώματά μας ας είναι αιώνια σύμβολα και διδαχή για το παρόν και το μέλλον μας.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....