Τα Κατηχητικά Σχολεία της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας γιόρτασαν την λήξη των κατηχητικών τους μαθημάτων.

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε η λήξη των κατηχητικών σχολείων της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας για την κατηχητική χρονιά 2021 – 2022 στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου.

Τα τμήματα που λειτούργησαν για την κατηχητική χρονιά 2021-2022 ήταν :

Για παιδιά Α΄ Δημοτικού, Νηπιαγωγείου και Παιδικού Σταθμού με κατηχήτριες : την διακόνισσα Ειρήνη Αγγελίνα και την Τατιάνα Τζάλια.

Για παιδιά Β΄ και Γ΄ Δημοτικού, με κατηχήτριες : την Δήμητρα Λογδανίδου και Ματίνα Ζιώγα με βοηθό την μαθήτρια Βασιλική Πάντου.

Για παιδιά Δ΄, Ε΄ και Στ΄ με κατηχήτριες: την Περιστέρα Μάνιου και την Περιστέρα Σβώλη με βοηθό τη μαθήτρια Ελένη Λεζγίδη.

Για παιδιά Γυμνασίου με κατηχήτρια την Ευφημία Ώττα και βοηθό την Τατιάνα Τζάλια.

Για παιδιά Λυκείου ,με κατηχητή τον πατέρα Προκόπιο Διδήλη.

Τμήμα ενηλίκων με κατηχητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. κ. Αθανάσιο.

Τη γιορτή μετά την παρουσίαση των τμημάτων άνοιξε το πρώτο τμήμα.

Με ιδιαίτερη χάρη παρουσίασε τραγουδάκια και παιχνίδια ρυθμικής αγωγής. Ακολούθησε το δεύτερο τμήμα με θεατρικό και χριστιανικά τραγούδια. Με την ευκαιρία συμπληρώσεως των 200 χρόνων από την κύρηξη της Επανάστασης του 1821 και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, θέμα της φετινής χρονιάς ήταν οι Νεομάρτυρες. Νεομάρτυρες ονομάζονται όλοι εκείνοι που δεν δέχτηκαν να αρνηθούν τον Χριστό ή που Τον αρνήθηκαν, μετάνοιωσαν, και οδηγήθηκαν στο μαρτύριο, από την άλωση της Kωνσταντινούπολης το 1453 μέχρι το 1821 και έπειτα μέχρι την Μικρασιατική Καταστροφή.

Το τμήμα του Γυμνασίου παρουσίασε το ιστορικό πλαίσιο της εποχής ενώ τα παιδιά του Δημοτικού μερικούς από τους νεομάρτυρες που διδάχτηκαν.

Το σύνθημα της γιορτής ήταν: «Απόγονοι Νεομαρτύρων και Ηρώων».

Μεγάλο το καύχημα, μεγάλη η ευθύνη. Τη γιορτή έκλεισε ο Σεβασμιώτατος κ. κ. Αθανάσιος, ο οποίος επισήμανε την προσφορά των Νεομαρτύρων στο Έθνος μας.  Στο τέλος μοιράσθηκαν βιβλία από το βιβλιοπωλείο της ενορίας μας στους κατηχητές και στους τακτικούς μαθητές και ενθύμια που επιμελήθηκαν οι κατηχήτριες σε όλα τα παιδιά.

Στην μνήμη του πατρός Βασιλείου προσφέρθηκε παγωτό σε όλα τα παιδιά και τους παρευρισκομένους χορηγία του κ. Ζήση Χασιώτη.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....